Фъргюсън: Бекъм си тръгна, защото се помисли за по-велик от мен

83937
Фъргюсън: Бекъм си тръгна, защото се помисли за по-велик от мен
Снимка: Getty Images / Guliver

Легендата на "Манчестър Юнайтед" сър Алекс Фъргюсън сподели редица любопитни факти, останали повече или по-малко скрити за широката общественост по време на треньорския му период начело на червените дяволи. Фъргюсън беше начело на Юнайтед 27 години - от 1986 година до лятото на тази година.

В своята автобиография шотландецът признава, че причината Дейвид Бекъм да бъде продаден е, защото ''се е помислил за по-голям от мениджъра'', информира bTV.

Алекс Фъргюсън стана мениджър на годината в Премиершип

Легендарният сър Алекс Фъргюсън взе едно последно отличие, преди да се оттегли от футбола - шотландецът спечели приза мениджър на год...

"В момента, в който играч на Манчестър Юнайтед се помислеше за по-голям от мениджъра, трябваше да напусне. Дейвид се помисли за по-голям от Алекс Фъргюсън. Това бе погребален звън за него. Дейвид беше единственият, играл под мое ръководство, който избра да бъде известен, чиято мисия бе да бъде разпознаваем и извън рамките на играта. Чувствах се некомфортно със звездния аспект на неговия живот''.

Фъргюсън разкри и какво точно се е случил в онзи знаменит мач с "Арсенал" (0:2), след който сър Алекс сцепи веждата на Бекъм, изритвайки бутонка в лицето му.

''Намираше се на около десетина метра от мен. Между нас на пода лежаха няколко чифта футболни обувки. Дейвид изпсува. Тръгнах към него и в движение ритнах една от бутонките, която го удари точно над окото. Разбира се, той се изправи и опита да ми се нахвърли, но останалите футболисти го спряха. "Сядай", казах аз. "Ти подведе своя тим. Можеш да спориш колкото си искаш."

На следващия ден го накарах да гледа ситуацията на видео и той все още не осъзнаваше грешката си. Той ме слушаше без да каже дума. Нито една дума. "Разбираш ли за какво става въпрос"? Той не ми отговори.

След това историята обиколи пресата. Той беше заснет с лепенка на публично място, за да подчертае нараняването от обувката. Някъде тези дни казах на борда, че Дейвид трябва да си ходи, споделя Фъргюсън.

Олд Трафорд изпрати подобаващо сър Алекс Фъргюсън

Сър Алекс Фъргюсън изведе за последен път в кариерата си на "Олд Трафорд" играчите на "Манчестър Юнайтед", които надиграха драматично...

Когато Бекъм отиде в Америка, подписвайки с "Лос Анджелис Галакси", мисля, че той разбра как е предал част от кариерата си. Може би той беше насочил поглед към Холивуд и влиянието, което можеше да има върху следващата фаза от кариерата му. Той нямаше нито една футболна причина, заради която да отиде в Америка, подчертава Фъргюсън.

Ето други акценти от автобиографията на най-успешния мениджър в историята на "Манчестър Юнайтед":

- Фъргюсън оставил на Дейвид Мойс да реши какво да бъде бъдещето на Рууни, след като нападателят пожелал да си тръгне.

- Отказал е два пъти да стане селекционер на Англия.

- Кристияно Роналдо е "най-талантливият играч", с който Фъргюсън е работил. Шотландецът го е наричал "магьосник"

Дейвид Мойс напуска Евертън и тръгва за Манчестър*

Английският елитен клуб "Евертън" потвърди, че мениджърът на отбора Дейвид Мойс ще напусне тима в края на сезона. Очаква се шотландецъ...

- Казал на Роналдо, че е "по-добре да го застреля", отколкото да го продаде на Реал през 2008 година

- Причината за лошите отношения с Рафаел Бенитес е, че испанецът е направил атаките си лични

- Все още не знае кой футболист на Арсенал го замери с пица в тунела на "Олд Трафорд"

- Най-здравата част от тялото на Рой Кийн е езикът му

- Англия няма да спечели световно първенство, докато не започне да произвежда технични играчи, подобно на Бразилия

Бекъм към сър Алекс: Благодаря ти, бос!

За мен е истинска чест, че мой треньор беше най-великият мениджър във футбола и аз съм благодарен за кариерата, която имах под негово р...

- Решението на бившия мениджър на Манчестър Сити Роберто Манчини да позволи на Карлос Тевес отново да играе след конфликта им, е било грешно

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят