Гол в 94-ата минута лиши Валенсия от нов подвиг, Севиля се завръща на финал в Лига Европа

13217
Гол в 94-ата минута лиши Валенсия от нов подвиг, Севиля се завръща на финал в Лига Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

Невероятна драма прати Севиля на финал в Лига Европа! Севилци загубиха от Валенсия с 3:1 на "Местая", но се класират след скъпоценния гол на чужд терен, който падна в 94-ата минута! Валенсианци бяха на косъм от нов подвиг в турнира, след като на четвъртфиналите елиминираха Базел след загуба с 0:3 и историческо 5:0 след продължения в реванша.  След този развой Севиля ще играе на третия си финал в турнира, като до този момент го е печелил на два пъти през 2006 и 2007 г. Последният сблъсък този сезон ще е срещу португалския Бенфика.

Двата испански тима направиха невероятен мач тази вечер и отново демонстрираха класата на Примера, която излъчи и двата финалиста в Шампионската лига.

Още от първите минути Валенсия показа, че не се е предал и ще гони чудото срещу твърде самоуверения тим на гостите.

Валенсия стигна до така нужния ранен гол в 14-ата минута. Алжирският национал Софиан Фегули размени пасове с Варгас, влезе в наказателното поле, преодоля един съперник и с бомбен изстрел прати топката в мрежата, не без помощта и на рикошет - 1:0.

Енергията, генерирана от това попадение, даде криле на домакините. Помагаше и невероятната публика на "Местая".

В 26-ата минута общият резултат бе изравнен. Бернат центрира към Джонас, който изстреля снаряд с глава, топката се отби в напречната греда, след това в тялото на вратаря Бето и влезе в мрежата - 2:0.

В 36-ата минута Севиля изпусна своя голям шанс през първото полувреме. Карлос Бака намери непокрития Хосе Антонио Рейес, който от 5 метра не успя да преодолее Алвеш.

През второто полувреме Валенсия отново владееше инициативата. "Прилепите" успяха да стигнат до скъпоценния трети гол в 69-ата минута. В 69-ата минута домакините изпълниха корнер, топката стигна до Жереми Матийо и той отблизо не сгреши - 3:0. "Местая" изригна, а при този резултат Валенсия се класираше на финала.

В следващите минути Севиля пое контрола върху мача, но без да създава сериозни положения. Валенсия пък започна изключително безочливо да бави играта. Играчите на домакините непрекъснато се оказваха контузени, а децата около терена уж небрежно пускаха по две топки на игрището.

И в продължението Валенсия бе наказан. в 94-ата минута Севиля изпълни тъч, топката стигна до Стефан Мбиа и той с глава разстреля Алвеш - 3:1. Играчите полудяха от радост, а целият щаб на Севиля нахлу на терена. Футболистите и феновете на Валенсия бяха съкрушени. За повече нямаше време. След изпълнението на центъра, сръбският съдия Милорад Мазич даде край на мача.

Севиля ще излезе срещу Бенфика на "Ювентус Стейдиъм" на 14 май в търсене на третия си трофей от Лига Европа.

СТАТИСТИКА:

1/2-финал реванш в Лига Европа

ВАЛЕНСИЯ - СЕВИЛЯ 3:1 (0:2 в първия мач)
1:0 Фегули 14'
2:0 Бето 26' автогол
3:0 Матийо 69'
3:1 Мбиа 90+4'

ВАЛЕНСИЯ: Алвес, Коща, Матийо, Перейра (72 - Фуего), Кейта, Фегули, Парехо, Бернат, Жонас, Варгас, Пиати (62 - Картабия)
Треньор: Хуан Антонио Пици

СЕВИЛЯ: Бето, Наваро (72 - Морено), Пареха, Фацио, Карисо, Коке, Мбиа, Ракитич, Витоло, Рейес, Бака (66 - Гамейро)
Треньор: Унай Емери

Главен съдия: Милорад Мазич
Жълти картони: Бернат, Фегули, Алвес, Матийо(В); Карисо (С)

Стадион: "Местая", Валенсия

Севиля укроти Валенсия, "прилепите" се нуждаят от ново чудо на "Местая"

Севиля победи с 2:0 Валенсия в испанското дерби от полуфиналите в Лига Европа. На "Санчес Писхуан" домакините си осигуриха отличен аван...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com