Голямата битка е в Англия

5015
Голямата битка е в Англия
Снимка: Gulliver/Getty Images

Месец август е един от най-топлите месеци за годината, за някои този месец е време за почивка и ваканция, но други се стягат вече от доста време за работа. Август е месецът, в който повечето първенства в Европа стартират със своите мачове, но фокусът, както винаги, е насочен към най-големите първенства, защото те са най-интересни и гледани. На повечето от вас, може би е ясно, че първите лиги на Франция, Испания, Италия и Германия, както и Англия, изграждат така познатия топ 5 на големите първенства. Всички те са доста интригуващи всеки сезон, както със сигурност ще бъде и през предстоящия сезон 2016/2017. Една лига, обаче, има с какво да се открои пред другите, това е именно Висшата лига на Англия, която през предстоящия сезон привлича погледа върху себе си и обещава да даде много силни емоции дори на неутралните привърженици. От доста години насам, Висшата лига предстои да бъде по-оспорвана от всякога, понеже е събрала на едно място много, наистина много класа, подходяща само за Висшата лига!

Битката на големите отбори

През последните сезони в най-силното ниво на английския футбол, феновете станаха свидетели на множество изненадващи резултати, спадове на едни и възходи на други отбори. Някои от тях бяха наистина впечатляващи. През този сезон, битката ще е по-ожесточена от всякога. Шампионът от миналия сезон Лестър запази голямата част от ядрото на отбора, като това е атестат за амбициите на „лисиците” и през новия сезон. Дали обаче Лестър ще успее да повтори миналогодишното представяне предстои да разберем, макар това да изглежда доста трудно. Манчестър Сити не успя да задоволи апетита на своите фенове миналия сезон и след като направи доста солидна селекция от към играчи и треньор, несъмнено „гражданите” се нареждат сред претендентите за титлата във Висшата лига. Градският съперник на Сити, Манчестър Юнайтед също е с големи амбиции за новия сезон, след като феновете на тима трябваше да изтърпят тежки 3 години, след оттеглянето на Сър Алекс Фъргюсън. Дали „червените дяволи” вече са превъзмогнали влиянието на съра, предстои да разберем. Арсенал отново ще се бори за върха, дали ще финишира там, не се знае, но това изглежда доста трудно. Каквото и да се каже за Арсенал, едно е ясно, „артилеристите” вероятно отново ще спечелят нужното за да са в топ 4 на Англия, както неизменно правят през последните години. Конкуренцията за първите 4 места на Висшата лига ще бъде доста голяма. Освен всички изброени, Челси също е тим, който ще иска да забрави бързо предишния сезон. С нов треньор и добра селекция, „сините” от Лондон едва ли ще повторят слабото представяне от миналата година. Друг лондонски тим – Тотнъм, също ще е в голямата битка. „Шпорите” вече имат изграден стил на игра и разполагат с прекрасни изпълнители, които ще надградят още представянето си от миналия сезон, когато завършиха трети. Списъкът е дълъг, но това е истината за предстоящото в английската Висша лига, а и все още не сме стигнали края. Ливърпул – отбор с традиции и множество успехи, отбор, чийто фенове дълго време чакат за титла в Англия, през този сезон могат да се надяват за такава, понеже имат прекрасен треньор, който знае как да печели трудните мачове, а такива ще има много. Битката ще бъде наистина ожесточена. Друго такова първенство няма! А английската Висша лига разполага още със състави като Уест Хям, Евертън, Саутхямптън, които във всеки един момент могат да объркат доста планове. Е, фактите и доказателствата, че ще има битка са налице, но тя няма да е само между топ клубовете, понеже ще видим и борба за надмощие между различните треньори.

Битката на мениджърите

Английската Висша лига е събрала едни от най-големите имена в треньорската професия, които всяват респект и уважение. Най-интересно може би ще е в град Манчестър, където Хосеп Гуардиола пое Ман Сити, а Жозе Моуриньо застана начело на Ман Юнайтед. Ако за Моуриньо е ясно, че се е доказал на този пост не само в Англия, но и където и да е бил, то за Гуардиола Висшата лига ще бъде истинско предизвикателство. Испанският специалист е завоювал много купи и велики победи, но сега му предстои истинското предизвикателство, защото Висшата лига е различна и не прилича на нито едно друго първенство. Все пак, Гуардиола е доказан специалист и по-скоро е подготвен за това предизвикателство. Челси също е с нов треньор в лицето на Антонио Конте. Италианският спец ще трябва да превърне Челси отново в страшилище, а възможностите, които има Конте му позволяват да го направи. Ако погледнем към другите лидери ще видим, че Арсенал, Тотнъм, Лестър и Ливърпул запазиха своите мениджъри. Юрген Клоп, който е начело на Ливърпул, обаче едва сега получи шанса да направи своята селекция и да подготви тима си по своя начин, така че може да се очаква един различен Ливърпул през този сезон. Арсен Венгер се е доказал не веднъж начело на Арсенал, а Маурисио Почетино изгради много здрава сплав в тима на Тотнъм. Най-трудна изглежда задачата на Клаудио Раниери, който ще трябва да изведе Лестър до едно добро представяне, достойно за шампиона на Англия. Висшата лига ще даде поле за изява и на имена, като Славен Билич, Роналд Куман, Клод Пюел, Дейвид Мойс ... Каквото и да кажем ще е малко, понеже Висшата лига този сезон със сигурност ще предложи много горещи емоции от резервните скамейки по време на мачовете от първенството.

Новите играчи на Висшата лига

Всъщност първото име, което ще споменем е на играч, който е израстнал в тим от Висшата лига, но се превърна в най-скъпия футболист в историята на футбола – Пол Погба. Французинът се завърна в Манчестър Юнайтед, след като 4 години игра за Ювентус. С Погба и другите трима нови играчи – Ибрахимович, Миктарян и Баили, Ман Юнайтед изглежда много застрашително. ”Шумните съседи” също не останах по назад и привлякога в редиците си младият защитник Джон Стоунс, халфа Илкай Гюндоган и обещаващата звезда на немския футбол Лерой Сане. Арсенал привлече в състава си Гранит Джака, а Челси успя да се снабди с прекрасен нападател, какъвто е Миши Батшуай. По този начин, Висшата лига се сдоби с още много класни попълнения, които феновете нямат търпение да наблюдават, а трансферния прозорец е все още отворен.

Битката на букмейкърите

Вече стана ясно, че сезон 2016/2017 на английската Висша Лига ще е доста оспорван и крие много въпросителни, но битка се води и между букмейкърите, където можете да залагате за любимите си отбори и на най-интересните мачове. В България, лицензираните букмейкърски оператори Efbet и Bet365, предлагат страхотни оферти и бонуси за свои нови клиенти, като освен това можете да се запознаете и с прекрасните коефициенти, които букмейкърите ви предлагат. Имате шанса да залагате на множество събития за различните двубои и да се забавлявате. Може да прочетете професионалното ревю за Bet365 от Efirbet.

Английската Висша лига винаги е давала на феновете много емоции и неочаквани събития, но сега всичко е по-различно, но в добрия смисъл. Сега емоциите и интересните събития ще бъдат много повече, а то няма как да е иначе, след като на едно място, в едно първенство са събрани толкова много велики имена на съвременния футбол. Запомнете, че английската Висша лига е мястото, където през сезон 2016/2017 ще се води наистина голяма битка. Не я изпускайте и се забавлявайте с всички мачове от големите европейски първенства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ СВЯТ:

Кирил Десподов е фаворит за Играч на сезона в гръцката Суперлига

Преди 28 години: Греъм Сунес заби знаме на Галатасарай на стадиона на Фенербахче (ВИДЕО)

Арсенал хвърли здрав пердах на Челси и се откъсна на върха в Англия (ВИДЕО)

Непопулярен треньор наследява Юрген Клоп в Ливърпул

"Нещата можеха да бъдат различни": Моуриньо се оплака от Ман Юнайтед

Спорт по телевизията днес – 23 април 2024 г.

Груев и Лийдс с важна победа в 7-голов трилър по пътя за Висшата лига (ВИДЕО)

Официално: Интер триумфира в Серия А по най-сладкия начин - победа над Милан (ВИДЕО)

Носител на "Златната топка" поема тим от Серия А

Президентът на Барселона: Може да поискаме преиграване на мача с Реал

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят