Хари Кейн посече Арсенал и качи Тотнъм пред вечния враг

45580
Хари Кейн посече Арсенал и качи Тотнъм пред вечния враг
Снимка: Getty Images/Guliver

Поредно наелектризиращо лондонско дерби и пълен обрат зарадва феновете на Тотнъм, които се насладиха на най-хубавата за тях победа – над Арсенал. В дербито на 24-тия кръг на Висшата лига „шпорите” победиха с 2:1 вечния враг и влязоха в първата четворка на временното класиране, изпреварвайки с една точка Арсенал – 43:42, но тепърва предстоят и останалите срещи от кръга.

Мачът започна по-добре за „артилеристите”, които откриха в 11-тата минута. Основна заслуга за гола имаше Дани Уелбек, който проби по впечатляващ начин по десния фланг и сви добре по земя топката към връхлитащия от втора позиция Оливие Жиру. Французинът обаче не я уцели добре, но пък я прати право на крака на застаналия на далечната греда Месут Йозил, който от воле разстреля Уго Йорис – 0:1.

Челси удържа стратегическо равенство срещу Манчестър Сити

Отборът на Челси успя да стигне до много важно равенство срещу Манчестър Сити в битката за титлата във Висшата лига на Англия. Сините н...

След гола постепенно Тотнъм пое инициативата, но до почивката Давид Оспина опази мрежата си след изстрели на Хари Кейн и Дани Роуз. Веднага след паузата обаче „шпорите” натиснаха здраво и след статично положение топката отиде на втора греда при Хари Кейн, който от два-три метра разстояние не прости – 1:1. Последва невероятна изява на Оспина, който спаси голов удар на Муса Дембеле, а на другата врата Йорис изби фалцов шут на Уелбек.

И когато нещата отиваха към логично равенство, талантът на Хари Кейн блесна с пълна сила. Четири минути преди края на редовното време той вкара много красив удар след параболичен удар с глава, който не остави никакъв шанс за реакция на Давид Оспина – 2:1.

Всички подробности за горещото дерби научете в Sportline.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com