Кумът на Нойер, когото Байерн уволни заради "снасяне" на информация

2568
Кумът на Нойер, когото Байерн уволни заради "снасяне" на информация
Снимка: Getty Images

Ръководството на Байерн изненадващо уволни треньора на вратарите в началото на седмицата. Рокадата наистина дойде доста неочаквано, като се има предвид, че баварците са в най-напрегнатата втора част от сезона. Въпреки това обаче шефовете на германския гранд решиха, че повече няма да се нуждаят от услугите на Тони Тапалович.

Мануел Нойер е един от най-близките на треньора

Кариерата на Тапалович стартира през 1986-та във Фортуна Гелзенкирхен, когато е едва 6-годишен. Стражът обаче никога не е притежавал някакви изумителни качества и докато е активен футболист пази само за вторите отбори на своите клубове, между които Бохум, Шалке и Майнц.

Тони Тапалович и Мануел Нойер в Шалке

Разгромил Вердер със 7:1 се "облизва" и за Байерн Мюнхен

Шампионът на Германия Байерн Мюнхен излиза тази вечер срещу тима на Кьолн в мач от 17-ия кръг на Бундеслигата. Баварците преследват пор...

След като спира с футбола през 2011 година, Тапалович е назначен за треньор на вратарите в Байерн. Точно тогава в клуба пристига и Мануел Нойер. Двамата се познават още от времето, в което са били заедно в Шалке. Тапалович и Нойер веднага се сработват и вратаря признава, че именно треньорът му е с основна заслуга за израстването му през годините.

Дуото е толкова близко, че Тапалович е кум на Нойер по време на сватбата му с Нина Вайс през лятото на 2017-та. Именно техните толкова близки отношения костват работата на треньора.

Тапалович редовно разкривал на играчите какво обсъждат треньорите

Когато Байерн изненадващо реши да освободи Тапалович, спортният директор на баварците Хасан Салихамиджич заяви лаконично: ''Като треньор на вратарите Тони бе важна част от успехите ни през последната година. Искаме да му благодарим за това. Различия, особено около начина, по който трябва да работим заедно, доведе до това пътищата ни да се разделят. Пожелаваме на Тони Тапалович всичко най-хубаво в бъдеще''.

Сега обаче стана ясна каква е причината за скоропостижното уволнение на треньора. Оказва се, че Тапалович, който е участвал в различни групи и разговори с останалите треньори в тима, е показвал чатовете с колегите си на Нойер. 36-годишният страж от своя страна информирал надлежно съотборниците си какво точно и кого обсъждат в треньорския щаб.

Удар по Байерн - остана без една от суперзвездите си за мегасблъсъка с ПСЖ

Байерн Мюнхен няма да може да разчита на една от големите си звезди Садио Мане в предстоящия двубой от 1/8-финалите на Шампионска лига ...

Тони Тапалович

Уволнен заради "снасяне" на информация

Според германските медии наставникът на Байерн Юлиан Нагелсман е разбрал за непрофесионалното отношение на своя подчинен още в края на миналия сезон, като с него е проведен разговор по темата. Тапалович явно не се е вслушал в думите на младия специалист и продължил да ''снася'' информация на футболистите. Действията му вбесили Нагелсман, който уведомил ръководството и в крайна сметка на Тапалович му бе показан ''червен картон''.

Самият Нойер в момента се възстановява от контузия, след като счупи крака си по време на ски след края на Световното първенство в Катар. Стражът е аут поне до края на сезона и няма да може да помогне на баварците в битката им за титлата в Бундеслигата и евентуално в Шампионска лига.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ СВЯТ:

Спорт по телевизията днес – 23 април 2024 г.

Груев и Лийдс с важна победа в 7-голов трилър по пътя за Висшата лига (ВИДЕО)

Официално: Интер триумфира в Серия А по най-сладкия начин - победа над Милан (ВИДЕО)

Носител на "Златната топка" поема тим от Серия А

Президентът на Барселона: Може да поискаме преиграване на мача с Реал

Сър Алекс след спечелена купа: Ние сме най-големите късметлии, това е позор! (ВИДЕО)

Рой Кийн попиля Ман Юнайтед: Този отбор няма лидери и хора с характер

Изненада: Натирен от Байерн преговаря с Манчестър Юнайтед

Спорт по телевизията днес – 22 април 2024 г.

Реал Мадрид разплака Барселона в края! Белингам е големият герой (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят