Лоран Блан обвинен в сексизъм

18153
Лоран Блан обвинен в сексизъм
Снимка: Getty Images/Guliver

Наставникът на „ПСЖ“ бе обвинен в сексизъм след високомерно отношение към шведската журналистка – Йоана Франден. Французинът се заял с журналистката след неин въпрос относно смяната на тактиката в последния двубой на „ПСЖ“. Джейми Сандерсън от Метро публикува въпросния диалог:

„Имам предвид, жена да говори за тактики е толкова красиво“, казал Лоран Блан и продължил: „Мисля, че е фантастично. Нали знaете какво означава 4-3-3 ?“

Ибра с най-красив гол в груповата фаза на Шампионска лига

Третото попадение на Златан Ибрахимович в мрежата на белгийския "Андерлехт" бе определено за най-красиво в груповата фаза на Шампионска...

Франден отговорила на нападките спокойно, казвайки, че е нейна работа да знае какво означава схемата, преди Блан да продължи със сърказма си.

„Имам предвид, че има много варианти, с които да започнеш двубоя и да играеш. Ха,ха – просто се шегувам“, завършил Блан.

Според Филип О‘Конър, който е работил с шведската журналистка, тези коментари на Блан може да срещнат сериозен отпор. Това не е и първият случай, в който Лоран Блан се държи неучтиво с останалите. Бившият треньор на „петлите“ бе записан преди време да казва, че трябва да се намали броят на чернокожите и арабски футболисти в тима.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят