Милан ще се бори за името си срещу Барселона

39088
Милан ще се бори за името си срещу Барселона
Снимка: Getty Images / Guliver

След емоциите от вечното дерби и срещите на националите отбори, отново дойде време за най-силния и комерсиален клубен турнир по футбол в света – Шампионската лига.

Днес, от 21:45 часа, безспорно погледите на Футболна Европа ще са приковани в сблъсъка между седемкратният европейски клубен шампион „Милан” и носителят на четири титли от Шампионската лига „Барселона”. Сблъсъкът е от група H, а след два изиграни кръга Барса е водач с 6 точки, "Милан" е втори с 4. Двата клуба се изправят за 14-ти път в най-престижното състезание, с което изравняват рекорда за най-игран мач в Шампионската лига, който се държи от срещата „Байерн” – „Реал Мадрид”. Със сигурност този рекорд ще бъде подобрен, защото италианският и испанският гранд имат гарантирана още една среща в груповата фаза – на „Ноу Камп”.

Лео Меси започна да тренира

Добри новини получи треньора на "Барселона" Херардо Мартино, предаде football24.bg. Звездата на отбора Лионел Меси се е върнал към т...

Дотук каталунците имат минимално предимство в сблъсъка – 5 победи, срещу 4 за „Милан” и 4 равенства. Безспорно най-паметната победа на росонерите е от 1994 година – тогава, на финала в Атина, „Милан” попилява „Барселона” на Христо Стоичков, Ромарио и Йохан Кройф с 4:0. През миналия сезон обаче Барса си върна за това унижение – 4:0 на „Ноу Камп”, победа, с която испанците елиминираха „Милан”, след като в Милано бяха загубили с 0:2. Всъщност  впоследните девет мача между двата отбора „Милан” имат само една победа.

Милан


И през тази година росонерите стартираха лошо сезона – многобройни контузии и липса на по-сериозни трансфери мъчат италианския гранд. Преди мача с Барса въпросителните в състава не са една и две – Марио Балотели страда от мускулна травма и не е ясно дали въобще ще игра. Завърналият се от „Реал Мадрид” Рикардо Кака също имаше контузия, но в мача с „Удинезе” се появи за 15-тина минути и изглежда ще е поне в групата за мача.

Проблемите на „Милан” в игрови план са очевидни – защитата е под всякаква критика, като в центъра на отбраната стабилността изцяло отсъства, въпреки че през пролетта на миналия сезон Филип Мексес и Кристиан Сапата като че ли бяха оформили по-стабилен тандем. Сега обаче няма и помен от разбирателство между двамата, а особено Сапата е страшно уязвим при центрирания. Затова и „Милан” купиха защитника на „Валенсия” Адил Рами, но той ще може да играе чак от януари.

Капело: България изглежда по-добре сега, отколкото преди 40 години

"Бях в София като играч на националния отбор през 72-73 година. Това беше един различен период. Сега България е една много приятна ст...

Барселона


И при каталунците има въпросителни около състава, като най-голямата е дали Лионел Меси ще започне като титуляр. Аржентинецът страдаше от травма и влезе в последния кръг срещу „Осасуна”, но появявата му не помогна за победа и сега има спекулации, че няма да започне като титуляр, за да не бъде рискуван преди дербито с „Реал Мадрид” в събота, 26 октомври. Под въпрос е и опитният Карлес Пуйол.

Проблемът на „Барселона”, също като при „Милан”, е защитата. Каталунците продължават да карат без типични централни защитници, като често Хавиер Масчерано трябва да играе до Пике, а това преквалифициране на опорен халф в защитник, останало от времето на Хосеп Гуардиола, задълбочава проблемите на Барса и миналата година на полуфинала с „Байерн” най-ясно се видя какво се получава. „Барселона” става и все по-зависима от Лео Меси, тъй като Шави и Андрес Иниеста вече понатрупаха годинки и не са така постоянни, а Фабрегас все още не се чувства като лидер на халфовата линия в присъствието на Шави.

Прогноза: X1

Байерн доказа отново високата си класа

Европейският клубен шампион "Байерн Мюнхен" успя да се наложи като гост над "Манчестър Сити" с резултат 3:1 в мач от група D на Шампион...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят