Няколко отбора си осигуриха участие в елиминациите на Шампионска лига

12432
Снимки: Getty Images/Guliver

Общият резултат от снощи в първа група е една голяма нула и по 1т. за всеки от четирите отбора. „Манчестър Юнайтед” и „Реал Сосиедад” не си отбелязаха голове, като ван Перси изпусна дузпа, а Фелаини беше декориран в червено в самия край на двубоя. В другия мач „Леверкузен” и „Шахтьор” също си спретнаха едно нулево реми. Така „червените дяволи” все още оглавяват групата с 8т., „Леверкузен” са със 7т. на втора позиция, трети са „Шахтьор” с 5т., а последни са „Сосиедад”, които записаха първа точка в турнира. По този начи в групата все още има някаква интрига между първите три тима.

Във втора група „Реал Мадрид” със сигурност е във фазата на елиминациите след зрелищно 2:2 като гост срещу „Ювентус”. В 42-ра минута Видал откри за „Ювентус” от дузпа, а в 52-ра Роналдо изравни. В 60-та минута Бейл направи резултата 2:1 в полза на „Реал”, а 5 минути по-късно Йоренте отново изравни за 2:2, което се оказа финалният резултат. Така италианците ще се борят до край за втората позиция, която в момента се заема от турския тим „Галатасарай”, които обаче снощи паднаха от „Копенхаген” с 1:0, но заради малко по-малко отбелязани им голове са на втора позиция. Така „Реал” са първенци с 10т. и финалисти, „Галатасарай” и „Копенхаген” са на 2-ра и 3-та позиция с по 4т., а „Ювентус” са 4-ти с 3т., като тук ще има борба в оставащите два мача от групите за 2-ра позиция.

Зрелищно реми между Ювентус и Реал

В дербито на вечерта в Шампионската лига отборите на „Ювентус” и „Реал Мадрид” най-после стигнаха до равенство ...

В трета група френският „ПСЖ” също е сигурен финалист, след равенство 1:1 снощи с „Андерлехт”. Гръцкият „Олимпиакос” продължава да се бори мъжки за втората позиция, като победи „Бенфика” с минималното 1:0 като домакин. Така първенец е „ПСЖ” с 10т., втори са гърците със 7т., а трети са „Бенфика” с 4т., докато белгийският „Андерлехт” е последен само с 1т. Тук също борбата за второто място ще е ожесточена.

В последната група от вчерашните мачове в Шампионска лига, немският шампион „Байерн” очаквано е на финалите с пълен актив от 12т. до момента, като победи „Виктория Пилзен” с минималното 1:0. Автор на попадението бе Манджукич. В другия двубой се заформи и най-изразителният резултат – победа за „Манчестър Сити” с 5:2 срещу руския „ЦСКА Москва” като домакин. Явно словестната битка между двата клуба от последните седмици за расистки обиди в предишния двубой между тях и последвалото от УЕФА наказание за руснаците доведе до тази голова канонада. Така англичаните са на финали в Шампионска лига за първи път в историята си. „Баварците” са с 12т. актив и оглавяват групата, следвани от „гражданите” с 9т., като двата тима продължават напред в надпреварата, а за „ЦСКА Москва”, които са с 3т. евентуално остава Лига Европа и за „Виктория пилзен” с 0т. пък има някаква бегла надежда за третото място.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com