Новият треньор на Милан е изправен пред почти непосилна задача

9015
Новият треньор на Милан е изправен пред почти непосилна задача
Снимка: Getty Images/Guliver

Холандската легенда на „росонерите“ Кларънс Зеедорф е новият наставник на италианския клуб. Той вече бе представен пред медиите, а вчера присъства и на мача между „Милан“ и „Специя“ за Купата на Италия, спечелен от домакините от Милано с 3:1.

Пред медиите Зеедорф каза, че предстои много работа, за да върне „росонерите“ там, където им е мястото. 37-годишният холандец обяви още във вторник, че е готов да поеме тима, което се случи само ден, след като „Милан“ уволни Алегри.

Фиорентина подписа с Алесандро Матри

Нападателят на "Милан" Алесандро Матри вече ще защитава цветовете на отбора от Флоренция. Той е преодстъпен от "росонерите" под наем за...

Зеедорф е от малкото футболисти,които са успели да спечелят трофея в Шампионска лига с три различни отбора – „Аякс“, „Реал Мадрид“ и „Милан“, а през последните 18 месеца се подвизаваше в бразилския „Ботафого“. Той пристигна на „Сан Сиро“ вчера за мача срещу „Специя“. След неделната загуба „Милан“ е на 11-та позиция – на 30т. зад лидера „Ювентус“ и на 20т. зад „Наполи“, който е окупирал третата и последна позиция, даваща шансове за участие в Шампионска лига.

На летището медиите бяха устроили „засада“ на Зеедорф и още там той каза, че има много, много работа. Всички от ръководството на „Милан“ посрещнаха изключително топло Зеедорф и явно му възлагат големи надежди. Холандецът се сдоби набързо и с лиценз от УЕФА, който му дава право да води клубове от топ първенствата.

Същевременно неговите сънародници Марко Ван Бастен и Рууд Гулит изразиха доста скептични мнения относно назначаването на Зеедорф. Двете холандски легенди изрзяват мнение, че Зеедорф няма абсолютно никакъв треньорски опит, а му се дава поле за изява в един от европейските грандове, който при това е в много тежко положение.

Като футболист Кларънс Зеедорф е легенда за „Милан“ предвид 400-те мача за клуба, двете спечелени купи в Серия А, както и двата трофея от Шампиноска лига. Роденият в Суринам Зеедорф вкуси за първи път голямата европейска победа през 1995г. с „Аякс“. После завоюва Шампионска лига и с „Реал Мадрид“ три години по-късно, а през 2003г. и 2007г. направи това и с „Милан“.

Зеедорф свободен за треньорския пост в Милан

Кларънс Зеедорф може да поеме треньорския пост в „Милан“ по всяко време. Това твърди неговият агент. По-рано днес ръководст...

Безспорно е, че като футболист  Кларънс Зеедорф е легенда – при това не само за „Милан“. Дали обаче ще бъде успешен и като мениджър – времето ще покаже. Примери за велики футболисти и успешни треньори има много, но също има и такива за велики издънки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят