Почина легендата на португалския и световен футбол Еузебио (обновена)

25711
Почина легендата на португалския и световен футбол Еузебио (обновена)
Снимка: Getty

Легендата на португалския и световен футбол Еузебио почина в Лисабон на 71-годишна възраст, съобщи агенция Lusa, която се позова на бившия му клуб Бенфика.

„Гардиън”: Меси е номер 1 в света през 2013

Британският вестник „Гардиън” убликува традиционната си анкета за най-добър футболист в света за 2013 година, предаде БТВ. ...

Тленните му останки ще бъдат изложени за поклонение пред феновете днес на стадион "Естадио да Луж" в Лисабон, съобщи вестник "А Бола".

Еузебио да Силва Ферейра, който помогна на Португалия да завоюва бронзовите медали на Мондиал 1966, почина рано тази сутрин от спиране на сърцето. Известният с прозвищата "Черната перла", "Черната пантера" и "Краля" футболист има 317 гола в 301 мача с екипа на Бенфика, а за Португалия - 41 попадения в 64 срещи. Общо головете му са 733 в 745 мача.

В последните години Еузебио често постъпваше в болници заради различни заболявания. На Мондиал 1966 той стана голмайстор на турнира с 9 попадения, а на Бенфика помогна да завоюва Купата на европейските шампиони през 1962 г. Със "Златната топка" роденият в Мозамбик нападател бе отличен през 1965 г.

Нападателят на Реал Мадрид и Португалия Кристиано Роналдо бързо реагира на вестта за кончината на легендарния си сънародник Еузебио.

Бербатов става играч на Трабзонспор още преди Нова година

Ръководството на Трабзонспор планира да финализира трансфера на Димитър Бербатов от Фулъм до седмица, съобщава турската преса. Според ...

"Вечна памет. Почивай в мир", написа Роналдо в Тутър и добави своя снимка с Еузебио. Бившият нападател почина на 71-годишна възраст в Лисабон, като не доживя да навърши 72 години на 25 януари.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят