Раниери пак закъсня да пусне Бербатов и е пътник

18261
Раниери пак закъсня да пусне Бербатов и е пътник
Снимка: Getty Images/Guliver

Сент Етиен победи Монако с 2:0 в първия мач от днешната програма на Лига 1. Димитър Бербатов влезе като резерва чак в 80-ата минута, въпреки изключително немощната игра на гостите. За щастие по всяка вероятност е въпрос на време треньорът на Монако Клаудио Раниери да бъде уволнен. Собственикът на "монегаските" Дмитрий Риболовлев изгледа двубоя от трибуните на "Жофроа Гишар" и остана твърде разочарован от видяното.

Още от първите минути, подкрепяни от фантастичната си публика, домакините взеха инициативата. В 17-ата минута Фабиан Лемоан откри резултата. Топката стигна до него след корнер и с прекрасен изстрел халфът опъна мрежата зад Субашич. В 20-ата минута Лемоан пък изчисти от голлинията удар на Исимат-Мирин от гостите. Това бе единственото по-опасно положение за "монегаските" в този мач.

През второто полувреме Сент Етиен отново бе по-активният тим, а Монако играеше без всякакво настроение и хъс. В 66-ата минута Ромен Амума вкара страхотен гол. Той пое топката от своята половина, премина през петима играчи на Монако и стреля, вратарят Субашич не се намеси добре и "зелените" фенове ликуваха за втори път в мача. Едва в 80-ата минута при решен мач Раниери се сети да пусне Митко Бербатов, а до края българинът се отчете с няколко технични докосвания, но нищо по-опасно.

Сент Етиен изскочи на временната трета позиция с 48т. Монако е с 56, т.е. 5 зад лидера ПСЖ, който е и с мач по-малко. По този начин титлата вече изглежда като мираж за тима от Княжеството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят