Реал Сосиедад разкри Барселона, Меси изпревари легендата Раул

23899
Реал Сосиедад разкри Барселона, Меси изпревари легендата Раул
Снимка: Getty Images/Guliver

Барселона допусна нова загуба в Примера дивисион. Реал Сосиедад надигра "каталунците" с 3:1 на своя "Аноета". По този начин Барселона изостана на 3 т. от Реал (Мадрид), който поведе колоната. Трети е Атлетико, който също като Барселона е с 60 т., но и мач по-малко.

Треньорът на Барселона Херардо Мартино реши да си прави експерименти и по този начин разколеба отбора си. Той даде почивка на Шави, Фабрегас и Алексис Санчес, а като титуляр започна Алекс Сонг, който играе твърде рядко през сезона. Това се оказа решаващо след като Сонг си отбеляза автогол в 32-ата минута. Карлос Вела центрира, Сонг бе поставен под натиск от Елустондо и прати топката с гърди в собствената си врата. Геният на Лионел Меси обаче си каза думата и аржентинецът изравни след като до този момент бе незабелязан. Аржентинецът вкара 229-ия си гол в Примера с удар от 20-ина метра, като по този начин се нареди на второ място във вечната ранглиста, изпреварвайки Раул. Това обаче бе единственият радостен момент за Меси в мача. Неймар също се губеше и Барса буксуваше. Тата Мартино пък бе изгонен на почивката при прибирането в тунела. Така той не изгледа от скамейката второто полувреме, в което Барселона загуби мача.
 
В 54-ата минута звездите на Реал изработиха втори гол. Карлос Вела напредна и центрира към Антоан Гризман, който не остави шанс на Валдес. Последва и нокаута. В 59-ата минута Давид Сурутуса размени подавания с Гризман и преодоля Валдес за 3:1. В тези минути Барселона показа типичните за периода на Тата Мартино слабости в защита. Това се дължеше и на рокадата, която прати в титулярния състав Марк Бартра. До края на мача Барселона не успя да отговори на предизвикателството и е пред угрозата да завърши кръга на трето място. По-притеснителна за феновете на "каталунците" трябва да е играта на тима, която на този етап ги отдалечава както от титлата, така и от мечтите за трофей в Шампионската лига.

СТАТИСТИКА:

Мач от 25-ия кръг на Примера Дивисион

РЕАЛ СОСИЕДАД - БАРСЕЛОНА 3:1

1:0 Елустондо 32
1:1 Меси 36
2:1 Гризман 54
3:1 Сурутуса 59

РЕАЛ СОСИЕДАД: Браво, Салдуа, Микел Гонсалес, Иниго Мартинес, Хосе Анхел, Сурутуса, Елустондо, Бергара, Каналес (84 Ансотеги), Гризман (74 Прието), Вела
ТРЕНЬОР: Ягоба Арасате

БАРСЕЛОНА
: Валдес, Монтоя (73 Алексис), Пике, Бартра, Адриано, Сонг (61 Фабрегас), Бускетс, Иниеста, Педро, Неймар, Меси.
ТРЕНЬОР: Херардо Мартино

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят