Революционно обединение между ултрасите на Динамо и Хайдук

30354
Снимки:

„Приятелското“ дерби между хърватските „Динамо Загреб“ и „Хайдук Сплит“ завърши при резултат 2:2. Революционното в този двубой бе не на терена, а на трибуните, защото преди и по време на срещата крайните фенове на двата клуба застанаха рамо до рамо и скандираха, и пяха заедно, подкрепяйки любимите си отбори.

Агитките на Bad Blue Boys от страна на „Динамо“ и Torcida на „Хайдук“ вървяха рамо до рамо, под полицейски конвой, до стадион „Максимир“ преди дербито и застанаха заедно в източната част на трибуните, като това бе техният протест срещу футболната асоциация на Хърватска.

Арестуваха фенове на Динамо Загреб в центъра на София

След като само преди два дни европейската футболна централа УЕФА обяви, че мачът "Лудогорец" - "Динамо Загреб" е рисков заради феновете...

Двете крайни агитки бяха ревностни врагове в продължение на над 20 години, като винаги се стигаше до сблъсъци и пострадали по трибуните и по улиците.

Ултрасите на „Динамо“ решиха да помогнат на враговете си да влязат с тях на стадиона, за да могат да гледат своите любимци. Причината е, че футболната асоциация на Хърватска иска да ограничи достъпа на гостуващите фенове за хърватските дербита. Миналия месец футболната им асоциация реши да въведе ваучери, които ще дават информация за съответното лице дали има забрана за посещаване на двубоите.

Йосип Симунич отнесе глоба от 4400 долара заради нацистки поздрав

Хърватската прокуратура глоби ветерана Йосип Шимунич с 25 000 куни (около 4 400 долара) заради нацистките възгласи, с които футболист...

Поради тази причина двете крайни агитки решиха да се обединят. За да можеха всички да гледат заедно двубоя, само четирима от феновете на „Хайдук“ регистрираха ваучери, а другите разчитаха на ултрасите на „Динамо“ да им купят билети. Според приетите промени, феновете на гостуващите отбори ще могат да посещават двубоите на своите по нормален начин, само ако ръководството на клубовете им изпрати поне 24 часа преди срещата пълните данни на тези фенове към ръководството на отбора, който ще е домакин, информира croatiaweek.com.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят