Севиля укроти Валенсия, "прилепите" се нуждаят от ново чудо на "Местая"

7093
Севиля укроти Валенсия, "прилепите" се нуждаят от ново чудо на "Местая"
Снимка: Getty Images/Guliver

Севиля победи с 2:0 Валенсия в испанското дерби от полуфиналите в Лига Европа. На "Санчес Писхуан" домакините си осигуриха отличен аванс и подчиниха съперника, който не бяха побеждавали през сезона. Помогна и сериозна съдийска грешка за първия гол на Мбиа в 33-ата минута. Мачът бе много интересен, а въпреки позитивния резултат, Севиля няма как да е спокоен, след като в предишния кръг Валенсия преодоля пасив от 3:0 след гостуването на Базел.

Мачът започна при отлична атмосфера, създадена от темпераментните фенове на севилци. Окрилени от запалянковците домакините стартираха ударно и създадоха положение още в първата минута. Головата машина Карлос Бака получи извеждащ пас, но вратаря Гуайта излезе и изчисти топката.

В 19-ата минута се отличи колегата му Бето, който парира удар на Пако Алкасер. В средата на полувремето Валенсия бе по-активният тим, но не успяваше да създаде опасни положения.

Севиля имаше силни минути около 30-ата. Първо Федерико Фацио стреля с глава след корнер, но топката мина на сантиметри от вратата. Бака също не успя да порази целта минута по-късно.

В 33-ата минута Севиля все пак поведе. Иван Ракитич центрира, Карисо едва докосна топката, тя стигна до Мбиа, бранителят си спря топката и с пета я вкара във вратата на Гуайта. Повторението показа, че Мбиа бе в очевидна засада при паса и голът не трябваше да бъде зачетен.

В 36-ата минута резултатът бе удвоен след поредния гол на Бака през сезона. Той бе изведен добре от Витоло и с чудесен удар реализира за 2:0. До края на полувремето преобладаваше битката и нови сериозни положения липсваха.

Второто полувреме започна с нови интересни атаки на Севиля. Техен архитект бе Иван Ракитич, който изигра нов мач на отлично ниво през сезона. Бака стреля във вратаря след отличен пас на хърватина и пропусна да направи резултата класически. Резервата Гамейро пък претендира за дузпа след като играч на Валенсия спря топката с ръка, но ударът бе от минимална дистанция и съдията правилно замълча.

В последните минути Валенсия се втурна в атаки в търсене на така важния гол. Бето обаче бе на мястото си, а Едуардо Варгас не бе достатъчно точен.

В последната минута Висенте Ибора прати топката над вратата след ново отлично центриране на Иван Ракитич.

Така Севиля влиза със сериозна преднина в реванша след седмица на "Местая".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят