УЕФА погна ПСЖ заради финансовия феърплей

6943
УЕФА погна ПСЖ заради финансовия феърплей

Пари Сен Жермен е застрашен от сериозна санкция заради това, че не спазва финансовите правила на УЕФА. Парижани получават парите си от катарските инвестиционни власти. Това е суверенен фонд на държавата, който се занимава с домашни и чужди инвестиции. Именно той закупи клуба през 2011 година. Според вестник „Екип“ от УЕФА в момента изискват информация за договора, който съществува между ПСЖ и фонда. Според този договор, клубът не може да надхвърли разрешения бюджетен дефицит от 45 милиона евро. Контрактът първоначално е бил одобрен от европейската централа за сезони 2013/2014 и 2014/2015. Сега обаче, е поставен под съмнение главно заради твърде високите цифри, залегнали в него.

Ако от ПСЖ не намалят своите разходи за заплати и бонуси, от УЕФА може да им бъде наложен моратариум. За да се защити от обвинението, френският клуб поддържа тезата, че Qatar Sports Investments е частен фонд. Този фонд е контролиран от принца на Катар и не е държавен, за разлика от Агенцията по туризма, Националната банка и Телекома на Катар, които също спонсорират ПСЖ.

След като бе купен от катарците, ПСЖ стана изключително активен на трансферния пазар. Почти няма футболист в света, който да не може да облече екипа на парижани. За последните 3 години катарците са похарчили около 250 милиона паунда за нови футболисти. Част от тях са едни от най-добрите играчи в света- Златан Ибрахимович, Единсон Кавани, Тиаго Силва и Есекиел Лавеци.

Още от най-актуалните новини от спорта, можете да намерите ТУК.

Феновете на Челси вилняха в Париж

Много лошо впечатление на почитателите на футбола в Париж направиха феновете на Челси преди първия мач между "сините" и ПСЖ на "Парк де...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com