Юнайтед поряза Ливърпул насред "Анфийлд"

5917
Юнайтед поряза Ливърпул насред "Анфийлд"
Снимка: Getty Images/Guliver

Един удар е достатъчен - тази максима отново беше доказана в големия футбол. Този път на гърба си я изпита отборът на Ливърпул, който надигра големия съперник Манчестър Юнайтед, но "червените дяволи" показаха клинична точност и запазиха поста на Луис Ван Гаал. Успехът с 1:0 означава, че Юнайтед е на 5-то място с 37 точки, а Ливърпул е 9-ти, с 31 точки.

Първото полувреме беше изцяло за Ливърпул, като домакините създадоха цели седем голови положения срещу нито едно за Манчестър Юнайтед. Непростими пропуски обаче направиха Адам Лалана, Роберто Фирмино и Джордан Хендерсън. Лалана беше спрян по чудо от неразчетено излезлия напред Давид Де Хеа, а при добавката ударът на Фирмино мина точно до дясната греда. Хендерсън също стреля в аут след бърза многоходава атака, минала през три подавания с едно докосване и извела го по диагонал срещу Де Хеа на десетина метра от голлинията.

Треньорите на големите в Англия са в немилост

След 7 поредни мача без победа и 4 поредни загуби мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис Ван Гаал реши да се скрие от работа. Той не води...

Още в самото начало на втората част Де Хеа спря с малко късмет Емре Джан, който се освободи със страхотен финт от Крис Смолинг и стреля по диагонала отляво, но испанският вратар на "червените дяволи" парира с десния си крак, а топката се отклони под левия му и мина успоредно на голлинията по пътя си към аута. Чак тогава Юнайтед отговориха с удар от малък удар на Антони Марсиал, но логично в аут. А Ливърпул пропуснаха нов шанс 25 минути преди края, след като Де Хеа първо изби силен далечен шут на Емре Джан, а после парира и добавка на Фирмино от малък ъгъл.

И когато не вкарваш, ти вкарват. 12 минути преди края на редовното време Маруан Фелайни стреля с глава след корнер, топката се отби в горната греда, отиде право в Уейн Рууни и той с всичка сила я заби в мрежата на безпомощния Симон Миньоле - 0:1. Това беше четвърти пореден мач, в който английският национал се разписва.

Голът не беше черешката на тортата за мизерията на "червените". Две минути преди края Фирмино не успя да спре слаб удар отдалеч както трябва, иначе беше сам срещу Де Хеа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят