Юнайтед спря Ливърпул насред "Анфийлд"

13920
Юнайтед спря Ливърпул насред "Анфийлд"
Снимка: Getty Images/Guliver

Манчестър Юнайтед се оказа големият печеливш в класическото дерби с Ливърпул, след като успя да вземе трите точки насред "Анфийлд" – 2:1. Така „червените дяволи” дръпнаха на вечния съперник с вече пет точки в борбата за четворката в Англия и се приближиха на само една точка от третия Арсенал. А Ливърпул записа първа загуба в Англия от три месеца насам.

През първото полувреме Юнайтед беше по-добрият отбор, като в 14-тата минута Хуан Мата откри резултата, след страхотен пас в коридор на Андер Ерера, който изведе испанецът сам срещу Симон Миньоле и той не сбърка. Чак в края на полувремето Ливърпул се посъбуди, а Адам Лалана пропусна най-добрия шанс за домакините, като от 15-тина метра фронтално срещу Давид Де Хеа стреля в обратния на испанския вратар ъгъл, но малко в аут.

Стоичков си намери майстора, екс мадридист го нападна

Голямата звезда на българския футбол Христо Стоичков често критикува, особено любимия си враг Реал Мадрид. А ответна критика рядко полу...

Второто полувреме започна с грандиозен гаф на легендата на Ливърпул Стивън Джерард. Той влезе на мястото на Лалана на почивката и за 40 секунди си изкара директен червен картон, за умишлено настъпване на Ерера. В 59-та минута Мата вкара втори гол за Манчестър Юнайтед, след удар със странична ножица, направен на хубав пас на Анхел Ди Мария. Ливърпул обаче се върна в мача десет минути по-късно, когато Даниел Стъридж се измъкна отдясно в наказателното поле и разстреля Де Хеа. До края десетте от Ливърпул натиснаха единадесетте от Юнайтед, но така и не създадоха достатъчно чиста ситуация, за да изравнят. За капак, в последната минута, Емре Джан фаулира Дейли Блинд в накзателното поле - дузпа. Тя обаче беше спасена от Симон Миньоле, който отчая Уейн Рууни.

Пълен репортаж от голямото дерби вижте в Sportline.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят