3 цветя, които цъфтят на Коледа и са идеалната украса за дома ви

7978
3 цветя, които цъфтят на Коледа и са идеалната украса за дома ви
Снимка: starsforeurope.com/bg

Три красиви цветя, които цъфтят на Коледа, са идеални за празнична декорация на дома ви. С тях може да заместите дори елхата - коледен кактус, коледна звезда и амарилис.

Цветята, които цъфтят на Коледа

Коледният кактус, известен също като Schlumbergera, е малко растение с розови или червени цветя, което е популярно по това време на годината. Обкновено цъфти от края на ноември до края на януари, което го прави идеално растение за празничния сезон. Това растение е прекрасно, защото е непретенциозно и с правилна грижа ще бъде с вас дълги години.

Винаги слагайте това във водата, когато поливате цветята - те ще растат буйно и ще цъфтят пищно

Коледният кактус обича влагата и е идеален за поставяне в банята или кухнята, за да избегне влагата и мухъла, които могат да се появят по това време на годината.

Коледната звезда е известна като типичното коледно цвете, защото нейните яркочервени цветове цъфтят, когато дневната светлина намалява, което обикновено се случва през декември. Тя предпочита горещ и влажен климат. Най-добре да държите саксията с нея далеч от студени прозорци или места с течение. Най-важният съвет за грижата за вашата коледна звезда е да поддържате постоянна средна температура, което означава, че трябва да я пазите от пряка слънчева светлина, но същевременно да се уверите, че получава много вода.

Избягвайте да купувате цветя с увехнали листа, тъй като това обикновено означава, че са били съхранявани в твърде студени условия. Навлажнявайте листата редовно, тъй като коледните звезди обичат влажна среда и това ще им помогне да запазят червения си цвят на листата по-дълго.

Когато настъпи Нова година, започнете да подхранвате растението веднъж месечно с тор с високо съдържание на калий. През април подрежете растението до около 10 cm височина и го дръжте в хладно помещение при около 15°C, далеч от пряка слънчева светлина.

Амарилисът, известен още като хипеаструм, е идеален празничен подарък поради ярките си розово или червени цветове с красива бяла шарка. Известно е, че това цвете цъфти от края на декември до края на юни в продължение на седем до десет седмици без прекъсване.

За да е сигурно, че ще цъфтят преди Коледа, амарилисът трябва да се засади в саксия през октомври, но ако се засади сега, той ще цъфти рано напролет.

Това стайно растение трябва да се постави в топла част на къщата на непряка слънчева светлина, докато се появят разсад, след което се премества в по-хладна стая и се полива редовно. Полезно е редовно да завъртате саксията, тъй като това ще помогне на стъблото на цветето да не се огъва към светлината. 

Когато цветето цъфти, подхранвайте растението всяка седмица с тор с високо съдържание на калий. Продължете да поливате луковицата редовно, докато листата започнат да умират. Това е важно, ако искате луковицата да цъфти отново. На този етап луковицата ще натрупа хранителни резерви за цъфтеж през следващата година. Спрете подхранването и поливането, когато листата започнат да увяхват и пожълтяват. След това оставете луковицата в това латентно състояние. Съхранявайте на хладно и сухо място до есента, когато можете отново да полеете луковицата.

3 цветя, които чистят негативната енергия от дома
 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Ето как да засадите семена от моркови за страхотен старт

Наторяване на боровинкови храсти: Ето какво трябва да знаете

Какви са подходящите температури за засяване на домати?

Ето как да ограничите разпространението на плевели в градина

Основни съвети при засяване на моркови в домашната градина

Още имаме време: Ето как да засадим лалета през април

Защо перата на чесъна пожълтяват и как да го подхраните, за да спасите растението

Може ли да се ускори плододаването на младите овощни дървета

Тънкости в борбата с плевелите в зеленчуковата градина

Тънкости за отглеждане на черешово дърво от резник

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com