6 неща, които НЕ ТРЯБВА да пропускате да направите в градината си

1904
6 неща, които НЕ ТРЯБВА да пропускате да направите в градината си
Снимка: iStock

Всички градинари се радват на цъфтежа на овощните дървета, но много хора забравят, че през този период е необходимо да се извършат определени дейности, които ще гарантират добра реколта. В следващите редове ще ви представим шестте най-важни стъпки, които не трябва да пропускате в градината си.

1. Контрол на вредителите

По време на цъфтежа обработката на растенията е забранена, защото може да навреди и на опрашващите насекоми. Затова е препоръчително да приложите необходимите мерки за контрол на вредителите в началото на пролетта, когато ще постигнете най-добър превантивен ефект. Използването на биологични агенти, като Фитоверм, "Битоксибацилин" и "Лепидоцид", е препоръчително, но също така можете да се възползвате и от народни методи за борба с вредителите.

Дейностите в градината през юли 2023 г., които ще осигурят добра реколта

2. Привличане на опрашващи насекоми

Опрашващите насекоми са от съществено значение за успешната реколта. Ако нямате пчелин в близост до овощните дървета, трябва да помислите за привличане на насекомите. Един лесен начин е да напръскате цветята със сладък разтвор, като мед или захар. Вие можете да създадете такъв разтвор сами. Необходимо е само да посветите няколко минути на тази дейност и резултатът ще бъде видим.

3. Извънкореново подхранване

Много градинари пренебрегват листното подхранване, което е грешка. В периода на цъфтеж растенията се нуждаят от бор, а липсата му може да навреди на младите растящи органи. Използванетона борова торка е важно, но трябва да се внимава да не повредите опрашващите насекоми. Пръскането на торката върху листата с помощта на пръскачка за фина мъгла е предпочитан метод.

3 неочаквани начина за използване на отпадъци в градината

4. Премахване на излишните връзки

Ябълковите и крушовите дървета образуват много цветя, което може да ви се стори добре, но на практика води до ниско качество на плодовете. Затова е важно да контролирате броят на яйчниците, като премахнете излишните цветове 3 дни след началото на цъфтежа. Тази процедура отнема само няколко минути и е от решаващо значение за успешното развитие на растенията.

5. Поливане на градината

Много градинари считат, че поливането на градината не е необходимо през пролетта, защото почвата е влажна от зимата и честите дъждове. Все пак, трябва да следите състоянието на почвата, тъй като понякога тя започва да изсъхва още през май месец. Ако почвата е суха, трябва да поливате не само овощните дървета, но и другите растения в градината ви.

3 неочаквани начина за използване на отпадъци в градината

6. Мулчиране

Почвата може да изсъхне и да бъде нашествена от плевели, които навлизат върху растенията и пречат на техния растеж. За да предотвратите това, можете да използвате мулч, който ще задържи влагата в почвата. Има много опции за мулч, като кора от дървета, дървени стърготини, камъчета, компост, игли, торф и др. Мулчирането е не само полезно, но и може да придаде декоративен вид на градината ви.

Спазването на тези шест дейности във вашата градина ще гарантира успешна реколта и здрав растеж на растенията. Не забравяйте да следвате тези стъпки и да отделяте необходимото внимание на вашата градина през периода на цъфтеж.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Засадете доматите преди тази дата, за да е богата реколтата им

Засаждане на краставици 2024 - кои са най-добрите дати

Най-подходящото време за засаждане на краставици в градината

Защо е задължително пръскането на лозята през май?

Как се прави пикиране на домати в кофички?

Това е най-доброто място за засаждане на рози в градината

Отлично решение: Репички в домашната градина

Реанимиране на гнила орхидея, след което тя отново ще цъфти красиво

Плодове и зеленчуци за засаждане през МАЙ в градината

Засаждане на цвекло в домашната градина: Ето на какво да обърнете внимание

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com