Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако подхраните ДОМАТИТЕ с тази съставка, ще са два пъти по-едри

25 май 2022, 13:34 часа

Едно от най-важните неща, за които трябва да се замислите, когато отглеждате домати, е подхранването им. Нужно е да подбирате подходяща тор за вашите растения. Имайте предвид, че натуралните съставки са изключително полезни и в много от случаите те превъзхождат всички онези торове, които можете да откриете в специализираните магазини.

Ще разкажем за една натурална тор, с която опитните градинари подхранват доматените растения и в края на сезона плодовете са толкова много и два пъти по-едри, че дори не е за вярване.

Наторяване на домати с хлебна мая

В този случай може да си послужите както с прясна, така и със суха мая. Има два начина, по които можете да приготвите специалната тор. Единият е като смесите една опаковка суха мая с 2 супени лъжици захар и малко количество топла вода. Така се получава хомогенна смес, която по-късно трябва да разтворите в 10 литра вода и с нея да полеете всяко от растенията.

Ако искате ДОМАТИТЕ да зреят по-рано и да са по-едри, полейте ги с това

Другият начин е като приготвите разтвор от дрожди и да напълните 2/3 от един трилитров буркан с черен хляб. След това се долива топла вода, в която е разтворена свежа мая. Сместа се оставя за няколко дни на топло място. Когато мине това време, се прецежда и се разрежда с вода. Спазвайте пропорция 1:10.

Ако с тази тор подхранвате млади растения, трябва да ползвате близо половин литър на корен. Когато става въпрос за подхранване на възрастни растения, нужно е да ползвате около два литра за корен.

Опитайте с тази натурална тор. Сигурни сме, че в края на сезона доматите ще са много по-сочни, сладки ,вкусни и в пъти по-едри. Истинско удоволствие за градинарите!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес