Деликатни и лесни за отглеждане цветя

4852
Деликатни и лесни за отглеждане цветя
Снимка: iStock

Знаете ли, че има изключително устойчиви на суша растения, които изискват малко грижа, биха могли да бъдат отглеждани във вашият дом. Нека видим списък с някои от тях:

Растението Шефлера -  Добре е да бъде поливано на всеки две седмици. Предпочита да живее в по-хладни помещения около 18 градуса. Добро е и за отглеждане в помещения с висока влажност - като бани и кухни. За да насърчите растението да цъфти, е необходимо периодично да отрязвате краищата му. Можете също да използвате тези подрязани краища като резници за нови растения. Основната грижа е избягването на листни въшки, които могат да причинят щети.

Сансевериа -  Може да вирее в минимално количество вода, не се влияе от течение или влага. Можете да го гледате навън, след като прецъфти. Не е необходимо да се полива често след първоначалния си цъфтеж. За да може растението да пусне нови корени, не можете да го размножите от семената му. Това става чрез 7 см дълги листа, поставени в пясък. Листата се срязват на две-три места. Това позволява на малко влага да излезе през краищата им. След това листът се поставя в почва и саксия, като е важно растението да се предпазва от пряка слънчева светлина.

Внимавайте какви цветя подарявате, защото всяко има своето значение

Амаралис - Цъфтежът на хипеаструм /амарилис/ продължава от декември до юли. Отглежда се лесно и изглежда страхотно. Освен това може да издържи дълго време, ако се държи на слаба светлина.

Алое - Най-лесно се отглежда от вземане на резници от растението. Използва се и като лекарство при изгаряния при външно приложение. Алоето трябва да бъде близо до източник на топлина и прозорец, за да получава нужното количество слънчева светлина, когато се отглежда на закрито.

Сенполия - Сенполията или африканската теменужка трябва да е навлажнявана често, но не прекалено. Сенполията трябва да се тори веднъж седмично през зимата и три до четири пъти месечно през останалите сезони. Кафяви петна биха се появили по листата, ако растението се напръска с вода. Отстранявайте редовно мъртвите цветя, за да поддържате растението цъфтящо. Освен това редовно подхранвайте растението с нови хранителни вещества. Презасаждайте растението в нова почва всяка година.

Тези цветя не са КАПРИЗНИ и са много лесни за отглеждане

Фикус - Поливайте растението само когато горният почвен слой се изсуши. Ако го отглеждате през зимата, е добре да увеличите влажността на въздуха. Един прост метод, който не е идеален, е поставяйки съд с вода върху отопляеми радиатори и след това често да намокряте листата на растението с хладка вода. Фикусът се има нужда от повече светлина, но не бива да го поставяте на пряка слънчева такава.

Каланхое - Растението може лесно да бъде размножавано чрез резници. Изисква умерено поливане, но по-малко при по-ниски температури. Преполиването води до окапване на листата, така че внимавайте. Цветовете на каланхоето трябва да се подрязват, когато прецъфтят. После саксията се поставя на хладно, полутъмно място без допълнително поливане. След приблизително 20 до 30 дни е добре да преместите саксията обратно на обичайното си място и да се полива както обикновено.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Люлякът ще цъфти по-пищно от всякога, ако направите това

Богата реколта от сочно и вкусно цвекло - тайните на опитните градинари

Добре ли е да се засажда липа в двора

Защо почвата на разсада побелява и вредно ли е това

Кога, къде и как е най-добре да засадите лука през пролетта

Как да прогоните охлювите от градината си - методите, които работят

6 дървета, които трябва да засадите в двора си - те носят късмет

Поръсете ягодите в градината с това - подхранва по-добре и от най-скъпия тор

Това е идеалното време за засаждане на божури

Овошки за мързеливи градинари - дръвчетата, които дават реколта без много грижи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com