Как да си отгледаме коледна звезда

12835
Как да си отгледаме коледна звезда
Снимка: iStock/Guliver

Светлина

Поставете вашата коледна звезда в добре осветена стая, с възможно най-много непряка слънчева светлина.

Температура

Как се полива коледната звезда?

Коледната звезда е един от символите на Коледа. Почти всеки, който иска да зарадва близък човек, му поднася това прелестно красиво цвет...

Съхранявайте коледната звезда при нормална стайна температура, но не по-висока от 20°C. Най-добри са нощните температури от 16 до 17°C. Наличието на твърде много топлина ще съкрати периода на цъфтеж. Коледните звезди са чувствителни към екстремни температури (под 10°C и над 30°C). Избягвайте да поставяте коледната си звезда прекалено близо до източник на топлина или до телевизора. Пазете го и от студени течения и бъдете много внимателни, когато го премасят между магазина и дома си.

Поливане

Поливайте умерено с хладка вода, когато пръстта е суха при докосване. Навлажнете добре почвената смес, но не позволявайте преполиване, тъй като това може да доведе до гниене на корените. Никога не оставяйте вода да стои в чинийката. Оставете повърхността на почвата да изсъхне между поливанията.

Торене

Няма нужда да слагате тор на коледната звезда, докато цъфти.

Тайната на коледната звезда

„Коледна звезда“ е името, дадено на растение в Мексико, чието научно наименование е Еuphorbia pulcherrima, дума, която на л...

След цъфтежа започва вегетативният период на растеж

В зависимост от сорта, коледната звезда може да продъкжи да цъфти дори 4 месеца или дори повече. След това време прицветниците му леко полеко ще избледнеят. Мнозина си взимат нова коледна звезда всяка година. Ако искате да запазите своята като зелено растение или ако сте много ентусиазиран градинар и искате да опитате да я накарате да цъфти отново, вземете предвид тези съвети:

•             Подрязване и презасаждане

В края на април подрежете коледната звезда, като отрежете всички стъбла с една трета. За по-компактно растение задръжте само по два или три листа на всяко стъбло. Не забравяйте да напръскате растението с вода, за да ограничите просмукването на латекс и да предотвратите изсъхването му.

Коледните звезди не обичат да имат "мокри крака". Пресадете растението в проветрена, добре дренирана среда. Можете да използвате готов смесен търговски субстрат или да смесите свой собствен, като използвате равни части почва за саксии, перлит и торфен мъх.

Коледна звезда - сортове, избор и отглеждане

Прекрасното цвете коледна звезда принадлежи малката група многогодишни декоративни стайни растения, които цъфтят през зимата, по-точно ...

Подрежете растението отново в края на юли или началото на август или прищипете краищата на стъблата (оставяйки три или четири листа на стъбло), за да насърчите храстовиден, компактен растеж. Никога не прищипвайте растението след началото на септември, ако искате да цъфти отново.

•             Светлина

След като премине всички рискове от замръзване (и в идеалния случай след като температурите станат над 13°C), изнесете растението навън за лятото. Правете това постепенно. Поставете го на полусенчесто или дори слънчево място. Ако не можете да изнесете растението си навън, дайте му колкото е възможно повече светлина, дори пълно слънце.

•             Температура

След резитбата е идеална температурата от 20°C. По време на вегетационния период след това са достатъчни вътрешни температури от 20-24°C.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Билки и цветя за вашата майска градина: Сега е моментът да ги засадите

Какви зеленчуци да засадите в градината през МАЙ?

Ето тайната при засаждане на домати, за да имате УСПЕХ

5 техники за супер реколта от малини: ще събирате плодовете в кофи

Кога и как да засадите ЛУК в домашната градина?

Как да подхранваме разсада от домати, пипер и патладжан: Не само с азот, фосфор и калий

Сортовете хортензия, които могат да растат на сянка

Поливане на доматите - кога и как се прави

Може ли да се торят малините с пепел?

Торенето на гроздето с тази съставка е огромна грешка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com