Кои стайни цветя цъфтят през зимата?

10037
Кои стайни цветя цъфтят през зимата?
Снимка: iStock

Добавянето на цвят, аромат, живот в дома доказано повишава настроението. А какъв по-красив антидепресант от цветята – магията на природата? Важно е да ги изберете правилно обаче, нуждаете се от стайни цветя, които цъфтят през зимата и ви радват с аромата си. Ако не сте сигурни кои стайни цветя цъфтят през зимата, тази статия е точно за вас. Ароматното пътешествие започва сега.

Стайни цветя цъфтят през зимата? Да, има такива и се нуждаете от тях

1.       Циклама

Нежна, ароматна, красива, цъфтяща през зимата, цикламата е идеална за дом без домашни любимци. Токсична е за кучета и котки, поради което любителите на пухкавите животинки, които отглеждат мъркащо или лаещо приятелче в дома си, следва да са особено внимателни, ако отглеждат циклама, или просто да се спрат на друго цвете сред разнообразието от стайни цветя, които цъфтят през зимата. Многогодишно растение е и ако не допуснете грешката да я изхвърлите през лятото, мислейки я за погинала, тя отново ще разцъфне с цялата си красота и ще ви обгърне с аромат си веднага, щом времето захладнее.

Любими цъфтящи стайни растения, които ще освежат дома ви

2.       Коледен кактус

Мечтаете за тропическо вдъхновение, за екзотика и за усещане за лятно пътешествие? Коледният кактус, както подсказва името му, цъфти през зимата за ароматна и цветна Коледа. Тези цветя са популярни като празнични подаръци от 1800 година и това не е случайно – изключително красиви и  впечатляващи, макар и да са по-капризни и трудни за отглеждане, коледните кактуси са удоволствие за сетивата и подходящото решение, когато се нуждаете от стайни цветя, които цъфтят през зимата.

3.        Жасмин

Жасминът е сред онези зимни цветя, на чиито аромат няма да може да се наситите. Не е особено капризен и труден за отглеждане, но трябва да имате предвид, че се нуждае от светлина не по-малко от вас, поради което му осигурете местенце близо до прозорец, който не оставяйте отворен, тъй като течението е първият му враг.

4.       Антуриум

Това красиво цвете не само ще ви впечатли с размерите, до които достига – около метър, но и с ярките си цветове, наподобяващи по формата си сърца. То е идеалното решение за саксийно цвете за най-влюбения зимен месец през година – февруари, за да внесе нотки романтика в дома ви и усещане за любов, която е във въздуха около вас.

Зимен интериор: Красиви стайни растения, за които да се грижите

5.       Орхидея

Една от кралиците на красотата сред цветята – орхидеята – впечатлява както с изящната си визия и богатството от видове и цветове, така и с начина на поливане и отглеждане. Всяко усилие обаче си струва, защото орхидеите са сред саксийните стайни цветя, които цъфтят през зимата, чието отглеждане наистина си заслужава. Ако веднъж отворите сърцата и домовете си за тях, обзалагаме се, че скоро ще имате цяла колекция и трескаво ще търсите информация как най-добре да се грижите за тях, за да ви радват възможно най-дълго с приказната си красота.

6.       Предвестници на  пролетта

Кокичетата, нарцисите, лалетата са не само градински цветя, които да ви напомнят, показвайки главички над снега, че бялата пелена и студът вън няма да са завинаги и че и след най-мразовитата зима идва пролетта. Те са символ на новото начало, на първите пролетни слънчеви лъчи, на надеждата, че зимата си отива скоро, а с нея и лошото настроение. Не само красотата и ароматът им са онези малки тайни разковничета на усмивката ви, когато ги видите, но и мисълта, че пролетта скоро идва.

Не пропускайте да се поинтересувате от начина на отглеждане, подхранване, поливане на зимните цветя, когато ги купувате. Те, подобно на летните, имат своите предпочитания, макар че са устойчиви на студ и липса на светлина. Ако се грижите правилно за тях, дълго ще изпълват дома ви с аромат, цвят, настроение и усещане за лято.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Засаждане на пипер - трябва ли да се използва пепел

Грижа за зеленчуковата градина в зависимост от вида на почвата

4 цветя за вашата градина, които ще цъфтят и в най-голямата суша

Добра грижа за стайните растения през пролетта

Премахване на плевели БЕЗ химикали в градината

Кои грешки при засаждането на картофи могат да съсипят цялата реколта

Направете моравата си перфектна след зимния сезон: Ето как

Кои са цветята, които гонят сляпото куче надалеч

Как да се преборим с болести и плевели, без да ползваме химикали

Кои са златните правила при засаждане на моркови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com