Отглеждане на Парично дърво: Привлечете пари и късмет!

28708
Отглеждане на Парично дърво: Привлечете пари и късмет!
Снимка: iStock

Паричното растение е чудесно предложение за вашия интериор, като освен красота ще ви донесе късмет и финансов успех според вярванията. Отличава се с няколко ствола, сплетени заедно в едно въже. Пет големи, плоски листа, а някои растения имат и седем листа, които носят даже още повече щастие.

Отглежда се сравните лесно, а подходяща среда е тази, подобна на тропиците. Поддържайте високи температури и висока влажност, за да се чувства растението добре. Днес паричните дървета се култивират за специфични характеристики в избрани ферми в Хавай и Тайван. Продължете да четете, за да разберете как да се грижите за него по най-добрия начин.

Парично дърво: 10 правила за отглеждане на Дебела Мара у дома

Грижа за Паричното дърво

Светлина

Паричното дърво естествено расте в сянката на по-големи дървета в местообитанието си. Подходяща светлина за него е пъстрата слънчева светлина или частичната сянка. Така растението ще процъфтява.

Избягвайте пряката слънчева светлина, която може да изгори листата на вашето растение. Ясна индикация, че листата на вашето растение са обгорени, е фокусирано, тъмнокафяво или черно петно върху листа. Оранжевият оттенък на листата също подсказва за изгорени листа.

Ако листата започнат да увисват – значи светлината не им е достатъчна. Но все пак са доста устойчиви на по-слаба светлина, ако получават добра цялостна грижа.

Влажност

Растението обича влагата, така че помислете за леко пръскане на листата с обикновен спрей, след като напоите корените му. Друг вариант е да използвате овлажнител или да поставите растението директно във влажно помещение като баня например.

10 правила при отглеждането на парично дърво у дома

Температура

Паричното дърво изисква постоянно топла температура, за да расте по-високо и по-щастливо. Няма да преживее слана или дори повечето ранни есенни температури в по-студен климат, така че не е добра идея да го отглеждате на открито. Най-подходящо е у дома. Паричните дървета предпочитат нормална температура между 20-23 градуса. Не поставяйте растението на течение или на места с променливи температури.

Почва

Изберете добре дренираща почва, за да поддържате вашето парично дърво. Смес от торфен мъх, перлит и пясък ще осигури най-добрата среда за здрави корени. Добавяйте течен тор към почвата ежемесечно по време на вегетационния сезон на растението, за да насърчите бързия растеж.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Торене на картофите след поникване - ето как се прави

Торене на крушата с пепел - ето как се прави

Засаждане на тиквички - на слънце или на сянка е по-добре

Кога се прави торене на доматите с амониева селитра?

Как се прави отделяне на бебе орхидея?

Как се прави подсилване на домати с коприва?

До какво води прекалено поливане на домати?

Създайте уютна джунгла у дома, без да отделяте много време за стайните растения

Как да се преборим с кубинската мана по краставици?

Кога се дава калций на краставиците?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com