Подрежете мушкатото така през МАРТ, за да имате чудни цветове в големи количества после

56431
Подрежете мушкатото така през МАРТ, за да имате чудни цветове в големи количества после
Снимка: iStock

Пеларгониите не умират без подрязване. И без съмнение ще продължи да цъфти през цялото лято. Но как да украсите това растение зависи единствено от силата на духа и ръцете на собственика.

Ако се остави без пролетна резитба, мушкатото се превръща в тънък, безформен храст. Обичам да подрязвам пеларгониите всяка пролет, тъй като междувъзлията израстват през зимата и новите издънки се концентрират предимно във върховете на старите клони. Бъдете нежни. Това растение понася много добре подрязването и бързо израства, така че оценява подрязването. Ако тя се извършва правилно.

Три естествени тора, от които мушкатото ви ще започне лудо да цъфти

Както всички растения и мушкатото се нуждае от грижи. Не бива обаче да забравяте най-вече да го наторявате. В тази статия ще се спра на...

Лековете с мушкато, които свалят кръвното и премахват болката в ставите

Възрастта на растението няма значение. Колкото по-рано започнете да оформяте храста, толкова по-лесно ще ви бъде по-късно. Следователно този метод е подходящ за млади резници, както и за пеларгонии на по-напреднала възраст.

Все пак има изключение за кралските пеларгониуми и пеларгониумите Angel. Те поникват през зимата и се подрязват през есента, а не през пролетта. Освен това не трябва да се подрязват пеларгонии, които имат проблеми с корените.

Кога да подрязваме пеларгониите през пролетта

Средно подходящото време е между февруари и март. Това позволява повече светлинни часове и появата на по-силни пъпки. При ранно подрязване дългите издънки ще растат при слаба зимна светлина. При късното подрязване рискувате да оставите растението без цветове "до началото на сезона". Стъблата на пеларгониума се състоят от междувъзлия и възли. Всеки възел е потенциална спяща пъпка, готова да израсне в свеж стрък. Точно това ни е необходимо.

Вдъхновете децата да се включат в градинарството

Децата са нашето бъдеще и е добре да ги научим на всичко, което знаем за света около нас, за животните, природата и дори за градината. ...

Намирането на възел на пеларгониум не е трудно. Те са с извити форми и често са покрити със засъхнали люспи. Подрязването трябва да се извършва на четвъртия или петия възел на всеки клон. Това предпазва растението от загуба на твърде много височина, а от спящите пъпки под мястото на подрязване ще израснат нови клонки. По този начин може да се оформи по-компактен и буен храст. Това също така стимулира образуването на нови съцветия.

Какво ще се случи, ако имате мушкато в спалнята си

След подрязване на пеларгониите имайте предвид следните съвети

Поставете растението на слънчево място. Светлината е най-добрият стимул за растеж. Ако не искате да разваляте растението с пролетното слънце, подхранвайте пеларгониумите с азотни торове.

След подрязване веднага пресадете растението в нова, малко по-голяма саксия. Първоначално поливайте пеларгониумите много внимателно. Те са загубили по-голямата част от листата си, които позволяват на водата да се изпарява. Затова големите количества вода са абсолютно безполезни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Листни въшки по розите: Направете спрей, който незабавно ще убие вредителя

Колко често наистина трябва да поливате кактус?

Кои са грешките при вкореняване на мушкато във вода, които често правим?

За какво да внимаваме при вкореняване на резници?

Люлякът ще цъфти по-пищно от всякога, ако направите това

Богата реколта от сочно и вкусно цвекло - тайните на опитните градинари

Добре ли е да се засажда липа в двора

Защо почвата на разсада побелява и вредно ли е това

Кога, къде и как е най-добре да засадите лука през пролетта

Как да прогоните охлювите от градината си - методите, които работят

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com