Пролетните цветя на месец април

5984
Пролетните цветя на месец април
Снимка: iStock/Guliver

През април пролетта ни заявява, че е официално тук, а градините са изпъстрени с цветове от най-ранните цъфтящи цветя. За родените през април маргаритките и сладкият грах имат специално значение, тъй като двете отдавна са признати за априлски цветя на пролетта.

Априлски цветя

Цветята на април месец са маргаритката и сладкият грах. Маргаритката означава невинност, чистота и истинска любов, докато сладкият грах е начин да кажете сбогом, да изпратите добри пожелания или просто да благодарите.

Маргаритката

В зависимост от вида, маргаритката може да бъде една от най-ранните ви пролетни цъфтежи или сред последните, които се появяват през есента.

Маргаритката всъщност се състои от две цветя. Централното око - или дисково цветче - е колекция от малки цветчета, докато лъчевидното цветче (венчелистчетата) се излъчва от центъра, наподобявайки Слънцето. Маргаритката е символ на истинската любов.

Добри условия за засаждане на ГАРДЕНИЯ

Значения и символика на маргаритката

Маргаритката отдавна представлява невинност, чистота и истинска любов. Бялата маргаритка е символ на чистота и невинност; жълтото означава радост и приятелство; розовото представлява обич; а червеното е знак за любов и романтика.

В скандинавската митология маргаритката е свещеното цвете на Фрейя, богинята на любовта, красотата и плодородието. На свой ред маргаритката се превърна в символ на майчинството и раждането, както и на новото начало.

Маргаритки в градината

Маргаритките се срещат в поддържани градини, както и в тревни площи, ливади и край пътища. Някои видове са известни като плевели, така че засаждайте внимателно. Най-често срещаните градински маргаритки са волското око, шаста, гербера и английският.

Семената на маргаритките могат да бъдат започнати през пролетта, на закрито, 6 до 8 седмици преди последната слана или на открито след последната слана.

Добавете ЦИНИЯ към слънчевата си градина

Сладкият грах

Значения и символика на сладкия грах

Букет от сладък грах е начин да кажете сбогом или да благодарим за прекрасното време. Означава блажено удоволствие, добри пожелания, доброта, благодарност и приятелство.

Във Франция цветето отдавна е традиционен подарък за булките, носещ късмет в сватбения ден и в брака. В Англия го нарочат „Кралицата на едногодишните“.

Сладък грах в градината

Сладкият грах е едногодишно растение, което предпочита пълно слънце – 6-8 часа слънчеви лъчи. Почвата трябва да е добре дренирана, богата, органична. Те са катерачи, растат 2-3 метра на височина.

На места, където сланите са по-редовни, засадете в много късна зима или ранна пролет, когато почвата е достатъчно суха за работа. Цветята цъфтят през пролетта и растението не вирее на топлина. Семената могат да бъдат започнати на закрито, преди да се разсадят навън.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Сортовете хортензия, които могат да растат на сянка

Поливане на доматите - кога и как се прави

Може ли да се торят малините с пепел?

Торенето на гроздето с тази съставка е огромна грешка

Грешки, които карат орхидеята да пожълтее и да загине

Колко дни след цъфтеж узряват доматите

Какво предизвиква черно гниене по доматите

Как да се преборим с ранното кафяво гниене по овошките

Как да се преборим с поповото прасе?

Как да решим проблема с бледия разсад от пипер и патладжан?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com