Рициново масло - ето как го използват опитните градинари и цветари

15458
Рициново масло - ето как го използват опитните градинари и цветари
Снимка: iStock

Всеки опитен градинар се опитва да се съсредоточи върху евтини, ефективни и естествени средства за грижа за насажденията в градината си. Едно от тези средства е рициновото масло.

Рициново масло в градината

То помага на насажденията да абсорбират хранителни вещества от почвата. Използва се за борба с вредителите. Благодарение ба него цъфтящите култури започват да цъфтят по-рано. Ефективно е за повишаване на защитните функции на имунната система на растенията.

Компресът от това масло облекчава болката в ставите

Ето и няколко рецепти с него.

Първо трябва да вземете 4 чаши вода и да оставите течността да се утаи. След това добавете една чаена лъжичка масло към състава. След това изсипете сместа в съд с възможност за пръскане. Разклатете контейнера възможно най-енергично. Започнете обработката на растението, тъй като продуктът не може да се съхранява.

Този състав може да се използва за напояване. В този случай трябва да изчакате точно два часа след процедурата и след това да полеете растението с чиста вода. Разтворът може да се използва за импрегниране на плат или памучна вата. След това може да пристъпите към обработката на растението. След това премахваме цветето далеч от слънцето за половин ден.

По правило продуктът се използва като стимулатор на цъфтежа. Но няма нужда да се увличате по процедурата. Препоръчително е да го правите не повече от веднъж на всеки 90 дни.

Пръскането на насаждения ще помогне за отблъскване на вредители и ще предотврати развитието на болести. Трябва да напълните спрей бутилка с топла вода, да добавите рициново масло и веднага да започнете обработката. За 2 литра течност се изисква 1 с.л. рициново масло.

Можете да повишите защитата на имунната система и да ускорите цъфтежа на насажденията само с едно третиране с коментираното масло. За целта смесете 10 ml от продукта, 30 ml течен сапун и 3 литра вода. Полученият продукт се напръсква върху пъпки, листа и стъбла на растенията. Това третиране се извършва еднократно по време на образуването на пъпки.

За да съживите насаждения, страдащи от топлина, липса на влага или студ, просто ги напръскайте със специален разтвор, приготвен от 10 литра топла вода, 1 кг суха пепел и 5 супени лъжици рициново масло Съставките се смесват старателно, след което можете безопасно да полеете лехите с разтвора. Процедурата може да се повтаря веднъж на 2-3 седмици.

Ако почвата е изтощена и искате да помогнете на насажденията да абсорбират хранителни вещества, трябва да смесите приготвената органична материя за подхранване с рициново масло. За да направите това, 100 ml от продукта се смесват с 1 литър мляко, получената маса се разрежда в кофа с топла вода. Органичната материя се поръсва с тор и след това се разпределя върху лехите.

Рициновото масло - тайната съставка, която ще накара цветето ви на цъфне веднага

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Цветята, които трябва да засадите след Великден

Торене на картофите при цъфтеж - ето как се прави

Най-доброто място за засаждане на череши - реколтата няма да има прибиране

Как и кога да събираме див лук

6 съвета за добър старт на божурите през пролетта

С какво се пръскат доматите при цъфтеж?

Невероятна реколта от домати и краставици: Тайните на подготовка на почвата

Кога зреят обикновено горските ягоди

Как да се справим със сивото гниене по ягодите

Най-успешните дни през май за градинарство според календара за сеитба

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com