Зеленчуци, които да засадите в градината през април

21515
Зеленчуци, които да засадите в градината през април
Снимка: Getty Images

През април вече може да стартирате работата в градината без никакъв проблем. Все пак не се залъгвайте по топлото време и преценете какво може и какво не в градината. Продължете да четете, за да разберете кои зеленчуци може да засадите този месец.

Зеленчуци, които да засадите през април

Бамя

Бамята е едно от най-лесните растения за отглеждане през април. Осигурете му 6 до 8 часа пряка слънчева светлина на ден. Изисква плодородна почва. Преди засяване трябва да я подготвите, като добавите компост преди засяване на семената.

Бамята се нуждае и от редовно поливане. Използвайте органични пестициди за избягване на всякакви атаки от насекоми. След като узрее, всяко растение произвежда 2-3 шушулки (бамя) на всеки 2 дни.

Дейности в градината през април: Градинарите споделят

Боб

Бобовите растения са много предпочитани от градинарите. Лесни са за отглеждане, грижата не е сложна и реколтата се прибира бързо. Осигурете им 6-8 часа слънчева светлина, за да растат добре.

В зависимост от наличното пространство те могат да се отглеждат директно в земята или саксии. Преди засаждане почвата трябва да се подготви чрез смесване на градинска пръст и органичен компост. Поливайте растението редовно. Избягвайте прекомерното торене, тъй като това ще доведе до растеж на по-големи листа и по-малко зърна. Можете да започнете да прибирате боба в рамките на 45-60 дни след засаждането.

Как да засадите моркови? Не е никак сложно

Лют пипер

Лютият пипер не е никак сложен за отглеждане, не изисква много грижи и специално внимание. Започнете със засяване на семената в плоска тава, напръскване с вода и покриване с полиетиленов плик, за да задържите влагата. След около 20 дни ще може да ги трансплантирате.

Осигурете на растенията ярка пряка слънчева светлина от поне 3-4 часа. Поливайте и торете редовно. Осигурете опора и се радвайте на реколта след 3-4 месеца.

Кратунки

Кратунови растения, като кратуна, горчива тиква, пандишпан и др. могат лесно да се отглеждат през април и веднъж пораснали, те продължават да произвеждат през цялото лято до есента.

Подгответе почвата предварително преди засаждане на семена. Те могат да се засяват директно в почвата, като се поставят в малки дупки или повдигнати лехи. Ще покълнат в рамките на 7-8 дни след сеитбата. Поливайте редовно и осигурете достатъчно светлина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Добра грижа за стайните растения през пролетта

Премахване на плевели БЕЗ химикали в градината

Кои грешки при засаждането на картофи могат да съсипят цялата реколта

Направете моравата си перфектна след зимния сезон: Ето как

Кои са цветята, които гонят сляпото куче надалеч

Как да се преборим с болести и плевели, без да ползваме химикали

Кои са златните правила при засаждане на моркови

Време е да подрежете смокините: Ето как

Какво е особеното при засаждане на мексиканска краставица

Как да засадим тиквички от разсад?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com