X
 
 

191 стипендианти и 69 отличници - успехът на инициативата "С тениска на бала"

1832 0
191 стипендианти и 69 отличници - успехът на инициативата "С тениска на бала"
Снимка: БЧК
Сърцето - този символ на съпричастност, доброта, надежда и подкрепа, ще е запазеният знак на набиращите все по-голяма популярност сред абитуриентите тениски за бала тази година. Това стана известно при представянето на новите модели за випуск 2019 в клуб "Перото", където официално беше даден старт на шестата кампания на благородната инициатива "С тениска на бала" на "Мото Пфое", подкрепяна горещо и от Аctualno.com.

Любимите занимания на абитуриентите - новите технологии, стрийт артът и бордовете, са пресъздадени в сърцата на абитуриентските тениски - сърце, снимано от дрон; сърце - графит, нарисувано със спрей и сърце-отпечатък в индо борд визия.

#Steniskanabala навърши 5 години и постави нови рекорди

На 18 октомври 2018 в София се състоя церемонията по връчване чековете за стипендии на първокурсници бенефициенти от Випуск 2018 по про...

Чрез сайта на инициативата и създадения нов Instagram профил, абитуриентите ще могат да си избират и поръчват тениска за бала. За доставката ще могат да ползват и специален куриер на DHL, които са специалният логистичен партньор на инициативата.

"Целият випуск на нашето училище миналата година бяха с тениски, по-миналата - също. Тази година сме ние и също ще сме с тениски", сподели пред Аctualno.com абитуриентката Янна Хайвазова от Испанската гимназия, която е сред трите момичета дали идеята дизайнът на тениските да е дело на самите абитуриенти и която се очаква да се разгърне догодина. Яна сподели и че си е избрала за бала сива тениска със сърце - графит от моделите за тази година.

"От 1996 г. "Мото Пфое" започна да подкрепя деца в неравностойно положение като в първите години събирахме средства за абитуриентския бал на децата, закупувайки костюми и куверти. Преди няколко години надградихме инициативата и стартирахме идеята "С тениска на бала", с която набираме средства за стипендии за продължаване на образованието на децата в неравностойно положение", разказа управителят на "Мото Пфое" Атанас Фурнаджиев.

"Преди 2 години решихме пак да надградим инициативата, давайки стипендия и за отличен успех", отбеляза той и посочи, че от създаването на инициативата за изминалите 5 години са събрани над 423 000 лв., които са дарени на нуждаещите деца. "Това са 191 стипендии на 191 стипендианти и сме отпуснали 69 стипендии за отличен успех", уточни управителят на "Мото Пфое".

С тениски на бала абитуриентите от Мадан дадоха 2000 лв. на болен младеж

С тениски вместо със скъпи тоалети отиват на бал днес абитуриентите от СУ „Отец Паисий“ в Мадан. "Всички заедно решихме, ч...

"От година на година инициативата придобива все по-голяма популярност като само за тази година още през ноември 2018 година деца от гимназията за приложни изкуства в София ни се обадиха да попитат кога ще могат да си купят тениски за бала", каза още той.

Атанас Фурнаджиев изказа благодарност на партньорите и изрази надежда тази година инициативата да стане още по-популярна и повече деца да бъдат подпомогнати.

На обновения сайт www.steniskanabala.bg всеки настоящ, бивш или бъдещ абитуриент, който харесва каузата, може да дари средства – онлайн или по банков път – за образованието на зрелостниците без родители от Випуск 2019. "Мото-Пфое" му предоставя символа на кампанията – тениската. Всеки сам избира размера на дарението си, но тениската се предоставя при дарения над 20 лв.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално