Актьорът Кофе Бабоне става "почетен ром" на Каварна

25812
Актьорът Кофе Бабоне става "почетен ром" на Каварна

Актьорът Кофе Бабоне от Гана ще бъде тазгодишният носител на приза „почетен ром”, връчван ежегодно от ромите в Каварна по повод 8 април, Световния ден на ромите. Това съобщи кметът на Община Каварна Цонко Цонев, предаде Фокус.

„Имаме традиция - на всеки празник да обявяваме почетен ром. Даваме това призвание като награда за хора, които са идвали много често в Каварна, били са в квартал „Хаджи Димитър”, и са подкрепяли интеграцията на ромите. Тази година един много интересен човек, чужденец, ще бъде носител на приза “Почетен ром на кв. "Хаджи Димитър” и ще участва и в шоуто за празника. Кофе Бабоне от Гана е човек, който много обича каварненските роми, много често идва в каварненския квартал „Хаджи Димитър”, ще изпее освен песента “Аз съм българче” и още нещо от своята дискография, ще води шоуто, ще има музика, ромски оркестър от Добрич и много изненади”, каза кметът на Каварна Цонко Цонев.

Deep Purple и руски рок легенди ще забият в Каварна

И тази година Kavarna Rock ще обедини почитателите на тежката музика, като освен Deep Purple, на сцената ще излязат още седем групи с у...

Призът „почетен ром” досега са получавали актьорът Христо Мутафчиев, главният мениджър на „Калиакра” - Каварна Вили Вуцов, депутатът от ГЕРБ Румен Иванов и други.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини