Акторът Лео Кадели и майстори сътвориха чудо за семейство с 3 деца в Смолян

13659
Акторът Лео Кадели и майстори сътвориха чудо за семейство с 3 деца в Смолян
Снимка: Приятели, помагайте”

Само за три дни майстори вълшебници заедно с актьора Лео Кадели сътвориха чудо за едно семейство в Смолян. Те ремонтираха из основи дома на семейство с три деца, което допреди 5 месеца е живяло във Франция, съобщи репортер на Actualno.com.

„Нова спешна кауза за 3 деца от Смолян, дата 20, 21 и 22 януари“ – така Лео Кадели бе озаглавил призива си за помощ. Албанецът е познат от сериала “София - ден и нощ”, но е създател на сдружението “Приятели, помагайте”, чиято група във фейсбук им над 24 хиляди последователи. Целта е да се помага на хора в нужда - кой с каквото може, като организаторите търсят основно доброволчески труд и вещи.

“Бащата има здравословен проблем и се налага да се приберат в България, за да се лекува. Със спестените средства купуват етаж от къща в Смолян, но в лошо състояние. През това време наемат едно малко жилище, където да живеят, докато ремонтират тяхното, теглят кредит за ремонта и стигат до 1/2. Но впоследствие се оказа, че жилището, което са наели, ползва промишлен ток и сами разбирате за какъв разход става въпрос. Само миналия месец са платили над 400лв. ток, а се отопляват на дърва“, пише Кадели.

Майката и бащата започват работа веднага след връщането си от чужбина. Майката в супермаркет, а бащата - в дърводобива. Справят се и не се оплакват, но къщата, която са купили, е невъзможно да я довършат скоро, а трябва да освободят квартирата по желание на неамодателя.

„Снощи бях в Смолян, за да се запозная с цялата тази история и да преценя дали сигналът е за нас. Приятели, това е от семействата, които са за пример, правят всичко възможно по силите си, за да си стъпят на краката и да се оправят сами, но понякога на човек малко му трябва, буквално едно рамо и полита нагоре“, уточнява инициаторъторът.

След кратък размисъл той взел решение да ремонтират две стаи, за да имат една за спане и една за кухня и хол, където да спят децата. Също така да направят баня и тоалетна, да обзаведат стаите, за да се нанесе в тях семейството, а парите, които щяха да дават за наеми, да отидат за ремонт на останалата част от къщата - още 2 стаи и коридор.

„Мисля, че тези хора заслужават нашата помощ, за да си стъпят на крака. Децата бяха уникално възпитани. От срещата с тях запомних едно: "Помогни си сам и тогава и Господ ще ти помогне". Търсим майстори от района на Смолян. Запишете като доброволец на вайбър -  0898 366 113. Ще се радвам, ако подкрепите това семейство с три български деца, които съм сигурен, че един ден ще бъдат достойни граждани на България“, бе написал още Лео Кадели.

Както се вижда от снимките, свършената работа е много повече от предвидената. На призива на Лео Кадели са откликнали много майстори. Имало е даже и банички, и разни други сладки за подкрепа по време на работа.

"Събрахме се приятели и успяхме да зарадваме едно младо семейство с ново жилище. Благодаря ви, прекрасни и отговорни приятели - смолянчани за физическата и финансовата подкрепа! Успяхме да направим не само това,което обещахме, но още толкова, с две думи цялата къща и всяко дете има собствена стая", написа в профила си Лео Кадели.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ДОБРИТЕ НОВИНИ:

Чернодробна трансплантация №100 направиха във ВМА

"60 от сърце": Кампания помага на деца в неравностойно положение да ходят на театър

Първокласници намериха и върнаха голяма сума пари

Възобновяват костно-мозъчните трансплантации в ИСУЛ

Лекари от ИСУЛ с публикация в престижно списание

Над 200 близнаци родени у нас през 2023 г. с помощ от Центъра за асистирана репродукция

Абитуриенти отпразнуваха завършването си с колективно кръводаряване

Иновация в обучението по анатомия у нас: Как човешкото тяло оживява във виртуалния свят? (ВИДЕО)

Чатбот ще разяснява правата на децата и ще отговаря на въпроси за насилието

Спешен случай на борда на самолет: Медицинска сестра от МБАЛ-Севлиево спаси пациент

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини