БЧК разположи специални контейнери за даряване на стари дрехи в Пловдив

28743
БЧК разположи специални контейнери за даряване на стари дрехи в Пловдив

Пловдивчани могат да даряват дрехи в специални контейнери. Първите три от тях бяха представени днес.

Те са част от мащабна национална кампания за популяризиране на система за ефикасно и ефективно събиране и оползотворяване на дрехи и текстилни продукти от населението.

Стотици граждани получиха вода, хляб, консерви и хигиенни материали от БЧК

Доброволци и служители на БЧК-Благоевград за пореден път предоставиха храна и вода на блокирани с часове хора от българската страна н...

Те се намират на територията на сградите на БЧК.

Контейнерите са предназначени за събиране на текстил като това могат да бъдат дрехи, хавлии, завеси, чанти, колани, който е в излишък в нашия дом. Необходимо е те да бъдат почистени и пакетирани в добре затворени чанти. Екологична програма се реализира за пръв път в България, благодарение на Областният съвет на Български Червен кръст - Пловдив, в партньорство с частна фирма, съобщи Надя Танева, директор на ”Социално подпомагане” в Пловдив.

На територията на Града под тепетата за една година ще бъдат поставени общо 100 контейнера, а в цялата страна те ще са около 1000. Те ще могат да бъдат намерени на територията на общински учреждения, училища, университети и супермаркети, разясни ръководителят на проекта от страна на частната фирма Антон Гичев, пише Topnovini.bg.

Капацитетът на един контейнер е около 300 кг, който ще бъде събиран със специален хигиенизиран транспорт. В специално съоръжение ще се извършва сортиране. От частта, която е годна за употреба, ще бъде създаден кризисен резерв. В случай на бедствия ще се извършва целево даряване на дрехи на хората в нужда - сортирани по материи, големина и сезони. "Така ще може да бъде доставяно наистина това от което имат нужда хората", допълни Антон Гичев.

БЧК отново раздава храна и вода на българските шофьори по границата с Гърция

БЧК отново започва раздаване на храна и вода на българските превозвачи по границата с Гърция. Това каза председателят на Българския чер...

Текстилните продукти, които не могат да бъдат оползотворени, по този начин ще бъдат рециклирани или ще бъдат извозвани до страни, които не могат да си позволят дрехи, допълни още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини