Българи отново ще могат да предлагат решения за космически и глобални проблеми

1482
Българи отново ще могат да предлагат решения за космически и глобални проблеми
Снимка: Getty Images/Guliver

На 23 и 24 април в София, Пловдив и Бургас в рамките на 48 часа български екипи ще разработват и финализират своите идеи за най-големия хакатон в света NASA Space International Apps Challenge 2016. Глобалната инициатива за масово сътрудничество в стил хакатон дава възможност на хора от цял свят да разработват решения на глобални проблеми, засягащи живота на планетата и Космоса.

Тази година в състезанието ще участват 193 града от цял свят, сред които са и локациите в София - Интер Експо Център, Пловдив - Висше училище по сигурност и икономика, и Бургас - Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника.

НАСА ще трансформира астероид в космически кораб

Американската космическа агенция е определила 13 проекта, свързани с преобразуването на съществуващата научна архитектура чрез развитие...

България участва в състезанието за четвърта поредна година, като миналата година българският проект Valkyrie спечели световните финали в категорията „Най-добро използване на хардуер“.

Световната надпревара

В състезанието могат да участват програмисти, инженери, проектанти, еколози, дизайнери, изследователи, предприемачи и всички, които имат желание и мотивация да имат принос в решаването на глобалните проблеми в света. Състезателите могат да бъдат от всички възрастови групи - ученици, студенти, професионалисти или експерти.

Екипите могат да се формират от един или повече участници, като НАСА поощрява международното сътрудничество и разработката на проекти от екипи от различни държави.

НАСА тества технология за междузвездни пътешествия (ВИДЕО)

НАСА започна тестването на технологията HERTS (Heliopause Electrostatic Rapid Transit System), която според очакванията ще промени по р...

Предизвикателствата, върху които ще работят участниците, попадат в пет категории – „Аеронавтика“, „Международна космическа станция“, „Слънчева система и отвъд“, „Технология“, „Земята и пътуването до Марс“. Екипите избират в коя категория да разработват решение, което трябва да е с отворен код и да е на ниво концепция, прототип или завършено проект за пазарна реализация.

Номинираните две решения от локалното жури ще попаднат в категориите – „Най-добро изпозлване на Данни“, „Най-добро изпозлване на Хардуер“, „Най-добра концепция за мисия“, „Галактическо въздействие“ и „Най-вдъхновяващо“.

Екипите от всяко локално състезание ще гласуват и за избор на най-доброто решение според тях в категорията „Избор на публиката“. След което избраният проект ще се състезава с останалите избрани в тази категория от всички локации по света.

Избраните проекти от локалното жури и от вота на екипите ще трябва да подготвят видео от 30 секунди, чрез което да се представят за световните финали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини