Да дарим знание на децата на България

137389
Да дарим знание на децата на България
Снимка: Thinkstock/ Guliver

На 15-ти октомври 2013 г. Ориндж стартира дългосрочно партньорство с УНИЦЕФ, под надслова - „Всяко дете има право на образование”.

Близо 1000 класни стаи в България остават празни всяка година - гласи  изследване на феномените на необхващане на децата в училище, представено от УНИЦЕФ. Липсата на образование води до зависимост от социалната система, безработицата, ниски доходи, понижен жизнен стандарт и бедност. Това поставят много деца и семейства в затруднени условия на животи е риск за успешната реализация на младото поколение.

Клисарова иска по-опростена граматиката в началните класове

"Трябва да засилим граматиката и може би малко да я опростим. Знаете колко трудни неща учат децата от първи до четвърти клас. Нека пъ...

На базата на проучването и анализ на причините довели до тези негативни резултати УНИЦЕФ, с подкрепата на партньори и дарители ще стартира проект, чрез който да се предложат конкретни решения за децата, както и за подобряване на политиките и програмите в образованието.

Ще бъдат разработени мерки и програми, включващи социални и образователни елементи, които да въвеждат на гъвкави възможности за ранно образование и учене и обхващане на децата, особено от уязвимите групи във форми, които стимулират тяхното когнитивно и емоционално развитие, подготвят ги по-добре за постъпване в училище и създават условия за успешно завършване на образованието.

Като дългосрочен партньор на УНИЦЕФ, Ориндж ще застане зад усилията на организацията в следващите години с финансов ресурс, отдаденост, професионализмът и уменията на своите служители, въвличайки в една обща кауза клиенти и общественост.

През ноември, в рамките на партньорството между Ориндж център и УНИЦЕФ, стартира креативна и вдъхновяваща коледна кампания с цел набиране на последователи и средства  за каузата.

Затягат пропускателния режим в столични уличища

Строг пропускателен режим в училище заради заплахи за бомбаНяколко столични училища въвеждат строг пропускателен режим. Новата мярка це...

От Ориндж център създадоха специален сайт, който да бъде лицето на кампанията. Благодарение на него, всеки който желае може лесно да дари буквичка на дете в подкрепа на образованието.

"Разчитаме на подкрепата на корпоративни партньори, държавни институции и известни личности, но не бихме се справили без помощта на нашите дарители, които ще подкрепят каузата с SMS или на място в нашите магазини. Защото с малко подкрепа от много на брой хора можем да постигнем повече!"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com