Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дарове за бедни направиха от гайдарската асоциация

22 май 2020, 15:18 часа • 3823 прочитания

Българската национална гайдарска асоциация раздава лично дарение от храни, предпазни средства и дезинфектанти на 550 души от седем смолянски села. Продукти от първа необходимост получават нуждаещи се хора от Широка Лъка, Левочево, Бостина, Писаница, Хасовица, Соколовци и Кутела, съобщиха от местната администрация. 

"Решихме, че е най-добре кметовете на населени места да преценят кои хора да подпомогнем, защото те познават техните нужди и затруднения", обясни зам.-председателят на Гайдарската асоциация Теодора Игнатова, която е почетен консул на България в Конго.

Хранителните продукти раздаваха известният гайдар и председател на гайдарската асоциация Петър Янев и консулът ни в Конго с помощта на кметските наместници и директора на РД „Социално подпомагане“ Петя Пампорова.

Хората бяха благодарни за даровете, които получиха от родните гайдари.

Помощта е осигурена от Българската национална гайдарска асоциация и с финансовата подкрепа от Фонд "Обединени срещу COVD-19“, иницииран от Български дарителски форум, Фондация „Америка за България“, Посолство на САЩ в България и Американска търговска камара в България.

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес