Деца създават пролетни вълшебства, вдъхновени от учителката си

8509
Деца създават пролетни вълшебства, вдъхновени от учителката си
Снимка: Actualno.com

Пролетни пана с букети от кускус и солети освежиха административната сграда на община "Възраждане" в София. Децата от поготвителната група на 76 ОУ „Уилям Сароян“, под ръководството на своят класен ръководител Атанаска Василева, са създали истински шедьоври. Трудно е да се повярва, че цялата тази красота е създадена от 6-годишни деца.

Малките сръчковци изработиха кашпи от пластмасови бутилки, боядисани с темперни бои. В колекцията им могат да се открият цветни шедьоври, изработени от ролки от кухненска и тоалетна хартия. Освен кускус и солети, за пролетните си пана те са използвали още гризини, пуканки и царевични пръчици. В изработката им са приложили антистрес техники за оцветяване.

Букети от кускус оживяват в пролетна изложба на деца

Пролетни пана с букети от кускус и солети оживяват в изложба под надслов „Цветно вълшебство“. Тя ще бъде открита на 29 февр...

Това е релакс в пълния смисъл на думата. Всеки ден като дойдат от училище още от врата питат: Днес какво ще правим?, сподели Атанаска Василева за Actualno.com.

Опитвам до къде ще им стигнат възможностите, защото има много трудни неща за тяхната възраст. Но те се справят чудесно, хвали своите ученици г-жа Василева.

"Всичко това, което правим не е само заради самата красота и да е направено. Това развива фината моторика на ръцете. Откакто работим те започнаха да пишат все по-красиво. Децата в първи клас не пишат толкова красиво, колкото те.

Това е целта на занятието: да развивам въображението им, да има настроение, емоция. Децата са мили един към друг и именно работата в екип ги сплотява. Помагат си един на друг.", допълни още учителката.

Ученици наваксват пропуснати уроци във виртуална класна стая

Отсъстващите от училище ученици вече няма да пропускат учебни часове. В столичното 76 ОУ „Уилям Сароян“ учителите са измисл...

От догодина се планира да има допълнителни занимания по приложни изкуства за целия начален курс в 76 ОУ "Уилям Сароян".

Вижте някои от произведенията на децата в галерията ТУК

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com