Деца за пример от Асеновград - ежедневно чистят пред дома си

6027
Деца за пример от Асеновград - ежедневно чистят пред дома си
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова

Ученички от Асеновград дават пример на свои връстници. Три приятелки и съседки често чистят улицата и тротоара пред жилищата си от паднали листа и изхвърлени отпадъци. Децата хващат метлите и лопатите почти всеки ден, след като се приберат от училище и се заемат с нелеката задача да направят мястото около дома си по-уютно и приятно за игра.

 

 

Представяме Ви главните герои в добрата новина днес – Стефани на 11 години, Габриела на 10 години и Виолета на 12 години. Едно от момичетата е възпитаник на СУ "Свети Княз Борис I", а другите две учат в ОУ "Петко Каравелов" в Асеновград.

Младите дами живеят на улица "Захари Стоянов", точно до ДГ "Надежда". Момичетата не чакат покана, а при първа възможност излизат, за да почистят пред вкъщи. Казват, че го правят, защото ги "дразни" това, че са се натрупали много окапали листа, които няма кой да събере, а под тях се събира прах и така се замърсява и въздуха. Трите приятелки предпочитат да вложат усилия от себе си, за да може средата, в която растат да бъде поне малко по-чиста. Идеята се родила е по предложение на майката на Стефани, а децата са я приели и я изпълняват с въодушевление.

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com