"Discovery Channel" снима в Бургас

15783
"Discovery Channel" снима в Бургас

„Discovery Channel” ще снима филм за преминаването на две гигантски съоръжения през Бургас, съобщиха от общината.

Последните две мегасъоръжения, необходими за новото производство на бургаската рафинерия, ще преминат през Бургас на 7 и 15 септември.

Всяко едно от тях тежи 1656 тона.

Те ще преминат по маршрут – от централен вход на „Пристанище Бургас“ по улиците "К. Фотинов" - ул. "Булаир" – бул. "Демокрация" – ул. "Сан Стефано" - ул. "Одрин" в посока „Лукойл Нефтохим”. Тяхното предвижване ще стане в ранните часове на деня, за да не се нарушава трайно трафика в града. Самоходната модулна платформа, на която ще бъдат пренесени гигантските машини, ще се движи с максимална скорост от 5 км/час. По време на тяхното предвижване от съображения за сигурност няма да бъдат допускани други превозни средства по пътя на платформата.

Зад кулисите на Олимпиадата

Шестият сезон на "Мега строители" в ефира на Discovery ще ни пренесе отново на строителната площадка на някои от най-големите, сложни и...

Фирмата, извършваща превозването на мега машините, вече е внесла неотменима и безусловна банкова гаранция в размер на 500 000 лв., която ще бъде използвана в случай на повреждане на наличната инфраструктура по трасето, предвидено за преминаването им. За да се извърши независим надзор за претърпени загуби и щети по инфраструктурата, Община Бургас наема фирма – сървьор, която ще следи целия процес на превозване и ще констатира евентуално възникнали проблеми.

Поради изключителната обемност и тежест на съоръженията, по улиците, през които ще бъдат превозвани, вече е извършено кастрене на дърветата, а от днес, 29 август, ще бъде извършено и демонтиране на част от въздушно-контактната тролейбусна мрежа, като до нейното възстановяване тролейбусна линия Т2 ще се обслужва от автобуси.

Специално, за да заснеме пристигането, предвижването и инсталирането на мегатоварите, в Бургас ще пристигне екип на „DiscoveryChannel”.

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини