Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дядо Коледа посети децата, лишени от родителски грижи

24 декември 2013, 14:24 часа • 46207 прочитания

Дядо Коледа на мотор зарадва и раздаде подаръци на децата от дома в Благоевград в навечерието на Бъдни вечер, предаде БГНЕС.

Прекрасната инициатива е на мотоклуб "Кралете на пътя" в Благоевград. За 6-та поредна година членовете на клуба раздадоха подаръци на питомците от Дома за деца, лишени от родителски грижи в празничните дни преди Коледа и Нова година.

Около 30-ина мотористи се събраха по обяд на бензиностанцията под Югозападния университет. Форсирайки моторите пристигаха членовете на клуба. Някои от тях с червени шапчици на джуджета. Последен пристигна най-дългоочакваният гост - самият Дядо Коледа. Отново тази година той бе Стоян Грозданов-Боята.

След това мотористите се отправиха към дома, правейки шествие по централните улици на града. Горе, на хълма ги очакваха 20-ина деца. 12 от тях ще посрещнат Бъдни вечер довечера в дома, без родителите си.

С оглушителен рев на мощните машини, сред които АТВ и триколка, влязоха през портала на дома, посрещнати от радостните викове на децата. След като ги попита дали са послушни, Дядо Коледа, асистиран от джудже им раздаде подаръци. Най-големият от тях бе телевизор, следваха топки, хилки за тенис на маса, ракети за федербал, печки-духалки и лакомства. Имаше и по една книга - за всички.

След раздаването на подаръците последва най-очакваното удоволствие за малчуганите - батковците ги повозиха на моторите.

Текст: БГНЕС

Виктория Пенева
Виктория Пенева Отговорен редактор
Новините днес