X
 
 

Днес избират най-добрия човек в Пловдив

2116 0
photo of   Днес избират най-добрия човек в Пловдив
Снимка: Божилова
За осма година една симпатична идея, родена от ученици от Професионалната гимназия за хранителни технологии и техника заедно с Центъра за редки болести и с подкрепата на община Пловдив, успя да се утвърди и да заеме своето място без много шум. Днес на Главната всеки пловдивчанин може да предложи своя "най-добър човек", а когато до 18 часа тетрадките се напълнят, се разглеждат заслугите и хората, които безспорно са заслужили тази слава, получават по- късно своята награда в общината. От една страна самата идея да те спрат, както си ходиш по улицата, затънал в грижи и проблеми и да те помолят да помислиш за нещо толкова странно и неочаквано, поражда първоначално усмивки у хората.

После, обаче, те се замислят и, застанали пред младите, изпълнени с очакване, съвсем сериозно предлагат някого. Така в последните три години сред най- добрите хора на Пловдив се наредиха д-р Маргарита Загорова, лекар и богослов, която доброволно работи в Пловдивския затвор, бизнесменът Борис Калибацев, помогнал сериозно в лечението на момче с онкологично заболяване, студентката Катерина Чобанова, доброволец в Клиниката по детска хирургия на УМБАЛ "Св. Георги", д-р Жорж Пелев, довел до успешен край бременност и раждане на жена с различни заболявания, Кольо Бонев, съвсем обикновен човек, който обаче е впечатлил околните с всеотдайните грижи за съпругата си, болна от Алцхаймер, Таня Калчева, медицинска сестра, Ася Атанасова, Натали Пенева и Таня Аризанова, доброволки в Дом за възрастни хора с физически увреждания...

Списъкът може да се продължи години назад до първото издание на тази кампания, която днес попада във времевите рамки на предизборните страсти и неволно слага ударението на истинските ценности, които хората виждат и избират.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители