Добрич ще е първият български град с велосипедна система за туристи

14526
Добрич ще е първият български град с велосипедна система за туристи

Продължава ремонтът на обекти на Регионалния исторически музей (РИМ) в Добрич. Това заяви инж. Надежда Петкова, зам.-кмет „Икономическо развитие и европейски фондове” в Община град Добрич, предаде „Фокус”. В три от тези обекти дейностите по реконструкция на сградите са приключени – в Етнографската къща, Къщата-музей „Йордан Йовков” и Дом-паметникът „Йордан Йовков”.

Общо обект на реконструкция са 5 сгради. При подходящи метеорологични условия ще продължи работата по външното оформление на сградата на Музея за нова и най-нова история, който се намира в градския парк „Св. Георги”. Сградата е една от емблематичните в града и е свързана с неговата история още от времето на румънския период. Тогава сградата е била казино, а екстериорът й е бил в стил сецесион. Идеята е тази визия да бъде възстановена.

"Енерго-Про" неправомерно пречи на ВиК в Добрич, счита КЗК

Едно от трите електроразпределителни дружества - "Енерго-Про", попадна във фокуса на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). КЗК сч...

Предстоят ремонти в помещенията, където е разположена експозицията „Археология на Добруджа” в Архитектурния етнографски комплекс на открито (АЕМО) „Старият Добрич”. Ще бъдат реконструирани също подходът към комплекса от площад „Свобода” и улицата, която води към АЕМО.

Инж. Петкова съобщи, че съвсем скоро ще започне монтирането на велосипедна система и така Добрич ще бъде първият български град, предлагащ тази услуга за туристи, гости и жители, по примера на много европейски градове като Копенхаген, Барселона и други. Велосипедната система ще даде възможност за туристическа разхода и посещение на 5-те обекта на РИМ, които сега се обновяват по проект на Община град Добрич. Той е с название „Йовковият Добрич – съвременна туристическа дестинация”, на стойност 3 602 052 лв. Проектът е по ОП „Регионално развитие” и трябва да бъде приключен през ноември тази година. Той е по схемата за подкрепа на развитието на природни, културни и исторически атракции.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини