X
 
 
 

Доброволци засаждат 3 000 дръвчета в Западен парк

1526 1
photo of Доброволци засаждат 3 000 дръвчета в Западен парк
Снимка: Организаторите
На 22-ри април, 3 000 дръвчета ще бъдат засадени от доброволци, в Западен парк, София, в рамките на Национална залесителна кампания - пролет 2017, организирана от инициативата „Когато станем 100 000 ще посадим гора“ (www.gorata.bg). Конкретното събитие е уникално, защото е първото, което се организира в партньорство със Столична община, в сърцето на града.

Организаторите и общината сърдечно канят всеки желаещ да посади дърво, в 10:00ч. и осигуряват фиданки и инструменти. Засаждането ще е в незаконно изсечената част на Западен парк, която отново ще бъде красива и зелена. Можете да видите пълна информация във Facebook и на www.gorata.bg. „Всеки човек в живота си трябва да засади поне едно дърво, да построи къща и да отгледа дете.“ – казва българска поговорка, а за дърветата времето е идеално.

Това е първото съвместно събитие на инициативата и Столична община, но от двете организации обещават, че ще има и други. Още следващата седмица ще засаждат стотици дървета до приюта за кучета в Горни Богров, а след това във и около зоопарка. Подготвят се и мащабни действия за есента, в това число и цели горски масиви, които да подобрят качеството на атмосферния въздух и да направят София по-зелена, по-чиста и по-приятна, съобщават организаторите.

Засаждат 50 000 дървета в цяла България

Над 50 000 дръвчета ще бъдат засадени из цяла България в рамките на Национална залесителна кампания - пролет 2017, организирана от иниц...

„Това е едно партньорство, от което печелят всички жители на София, радваме се, че Столична община прие отправеното им предложение за партньорство, в което ние даряваме и засаждаме дървета и зеленина на предоставени от тях терени, спазвайки всички закони и добри практики. Хубаво е, че заедно действаме, за да направим града, в който живеем по-красив, по-зелен, по-чист, по-добър за нас и за децата ни. Вярвам, че ние правим света, в който живеем и след като знаем проблемите, заедно можем да сме част от решението“ – сподели с нас Никола Рахнев, създател на инициативата.

С тези няколко заключителни, за пролетта, събития и подарените над 30 000 дръвчета на над 300 училища, детски градини и деца от цялата страна, засадените от инициативата дървета ще надминат 225 000, а от „Когато станем 100 000 ще посадим гора“ (www.gorata.bg) си поставят красивата цел да засадят 1 милион дървета в цялата страна, в следващите 5 години и приканват „Включете се и Вие – ние заедно правим света, в който живеем!“

Кампанията, а в частност и това събитие се реализира с подкрепата и на МЗХ, които предоставят част от дръвчетата, както и с медийната подкрепа на Нова телевизия, но най-вече чрез ръцете и сърцата на хиляди добри хора. Организаторите благодарят от сърце на всички тях.

Actualno.com

Етикети:

1 Коментара

Кафене

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • Анонимен 1 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
    УУУ, БРАВО, ТЪКМО СЕ ПРИТЕСНИХМЕ ЩЕ ИМА ЛИ КАКВО ДА СЕКАТ МАНГАЛИТЕ ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ ГОДИНИ - ПЪК ТО ОБЩИНАТА ДЕТО НЕ РАЗТУРИ ЕДНО НЕЗАКОННО ГЕТО ГО ИЗМИСЛИЛА - БЪЛГАРИТЕ САДЯТ В ПОЛЗА НА МАНГАЛИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ НА ГЕРП! БРАВО! АШКОЛСУН!
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Дневен хороскоп за 22 октомври

Овен Тази неделя не доверявайте плановете си. Запазете ги за себе си, тъй като все още не са готови да видят бял свят. Телец Тази не...

Мартин, който показва България на света: Аз съм авантюрист и пътешественик

Какво накара 23-годишен авантюрист да се върне у нас, след к...