X
 
 

Доброволци засаждат 3 000 дръвчета в Западен парк

1570 1
photo of Доброволци засаждат 3 000 дръвчета в Западен парк
Снимка: Организаторите
На 22-ри април, 3 000 дръвчета ще бъдат засадени от доброволци, в Западен парк, София, в рамките на Национална залесителна кампания - пролет 2017, организирана от инициативата „Когато станем 100 000 ще посадим гора“ (www.gorata.bg). Конкретното събитие е уникално, защото е първото, което се организира в партньорство със Столична община, в сърцето на града.

Организаторите и общината сърдечно канят всеки желаещ да посади дърво, в 10:00ч. и осигуряват фиданки и инструменти. Засаждането ще е в незаконно изсечената част на Западен парк, която отново ще бъде красива и зелена. Можете да видите пълна информация във Facebook и на www.gorata.bg. „Всеки човек в живота си трябва да засади поне едно дърво, да построи къща и да отгледа дете.“ – казва българска поговорка, а за дърветата времето е идеално.

Това е първото съвместно събитие на инициативата и Столична община, но от двете организации обещават, че ще има и други. Още следващата седмица ще засаждат стотици дървета до приюта за кучета в Горни Богров, а след това във и около зоопарка. Подготвят се и мащабни действия за есента, в това число и цели горски масиви, които да подобрят качеството на атмосферния въздух и да направят София по-зелена, по-чиста и по-приятна, съобщават организаторите.

Засаждат 50 000 дървета в цяла България

Над 50 000 дръвчета ще бъдат засадени из цяла България в рамките на Национална залесителна кампания - пролет 2017, организирана от иниц...

„Това е едно партньорство, от което печелят всички жители на София, радваме се, че Столична община прие отправеното им предложение за партньорство, в което ние даряваме и засаждаме дървета и зеленина на предоставени от тях терени, спазвайки всички закони и добри практики. Хубаво е, че заедно действаме, за да направим града, в който живеем по-красив, по-зелен, по-чист, по-добър за нас и за децата ни. Вярвам, че ние правим света, в който живеем и след като знаем проблемите, заедно можем да сме част от решението“ – сподели с нас Никола Рахнев, създател на инициативата.

С тези няколко заключителни, за пролетта, събития и подарените над 30 000 дръвчета на над 300 училища, детски градини и деца от цялата страна, засадените от инициативата дървета ще надминат 225 000, а от „Когато станем 100 000 ще посадим гора“ (www.gorata.bg) си поставят красивата цел да засадят 1 милион дървета в цялата страна, в следващите 5 години и приканват „Включете се и Вие – ние заедно правим света, в който живеем!“

Кампанията, а в частност и това събитие се реализира с подкрепата и на МЗХ, които предоставят част от дръвчетата, както и с медийната подкрепа на Нова телевизия, но най-вече чрез ръцете и сърцата на хиляди добри хора. Организаторите благодарят от сърце на всички тях.

Actualno.com

Етикети:

1 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
    УУУ, БРАВО, ТЪКМО СЕ ПРИТЕСНИХМЕ ЩЕ ИМА ЛИ КАКВО ДА СЕКАТ МАНГАЛИТЕ ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ ГОДИНИ - ПЪК ТО ОБЩИНАТА ДЕТО НЕ РАЗТУРИ ЕДНО НЕЗАКОННО ГЕТО ГО ИЗМИСЛИЛА - БЪЛГАРИТЕ САДЯТ В ПОЛЗА НА МАНГАЛИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ НА ГЕРП! БРАВО! АШКОЛСУН!
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Мартин Карбовски: Русия, прости!

"Аз не съм възпитан с любов към СССР. Напротив, западното влияние беше предпочитано от моето поколение. Но днес ми се свива сърцето и ...

missing image
Иван Бакалов: Медиите нарочно мълчат за ...

"На пресконференция в БТА Слави Трифонов обяви, че дарява парите от концерта в Лондон за деца с увреждания. Сумата според различни изто...