Доброволци засаждат 3 000 дръвчета в Западен парк

3891
Доброволци засаждат 3 000 дръвчета в Западен парк
Снимка: Организаторите

На 22-ри април, 3 000 дръвчета ще бъдат засадени от доброволци, в Западен парк, София, в рамките на Национална залесителна кампания - пролет 2017, организирана от инициативата „Когато станем 100 000 ще посадим гора“ (www.gorata.bg). Конкретното събитие е уникално, защото е първото, което се организира в партньорство със Столична община, в сърцето на града.

Организаторите и общината сърдечно канят всеки желаещ да посади дърво, в 10:00ч. и осигуряват фиданки и инструменти. Засаждането ще е в незаконно изсечената част на Западен парк, която отново ще бъде красива и зелена. Можете да видите пълна информация във Facebook и на www.gorata.bg. „Всеки човек в живота си трябва да засади поне едно дърво, да построи къща и да отгледа дете.“ – казва българска поговорка, а за дърветата времето е идеално.

Засаждат 50 000 дървета в цяла България

Над 50 000 дръвчета ще бъдат засадени из цяла България в рамките на Национална залесителна кампания - пролет 2017, организирана от иниц...

Това е първото съвместно събитие на инициативата и Столична община, но от двете организации обещават, че ще има и други. Още следващата седмица ще засаждат стотици дървета до приюта за кучета в Горни Богров, а след това във и около зоопарка. Подготвят се и мащабни действия за есента, в това число и цели горски масиви, които да подобрят качеството на атмосферния въздух и да направят София по-зелена, по-чиста и по-приятна, съобщават организаторите.

„Това е едно партньорство, от което печелят всички жители на София, радваме се, че Столична община прие отправеното им предложение за партньорство, в което ние даряваме и засаждаме дървета и зеленина на предоставени от тях терени, спазвайки всички закони и добри практики. Хубаво е, че заедно действаме, за да направим града, в който живеем по-красив, по-зелен, по-чист, по-добър за нас и за децата ни. Вярвам, че ние правим света, в който живеем и след като знаем проблемите, заедно можем да сме част от решението“ – сподели с нас Никола Рахнев, създател на инициативата.

С тези няколко заключителни, за пролетта, събития и подарените над 30 000 дръвчета на над 300 училища, детски градини и деца от цялата страна, засадените от инициативата дървета ще надминат 225 000, а от „Когато станем 100 000 ще посадим гора“ (www.gorata.bg) си поставят красивата цел да засадят 1 милион дървета в цялата страна, в следващите 5 години и приканват „Включете се и Вие – ние заедно правим света, в който живеем!“

Кампанията, а в частност и това събитие се реализира с подкрепата и на МЗХ, които предоставят част от дръвчетата, както и с медийната подкрепа на Нова телевизия, но най-вече чрез ръцете и сърцата на хиляди добри хора. Организаторите благодарят от сърце на всички тях.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ДОБРИТЕ НОВИНИ:

Чернодробна трансплантация №100 направиха във ВМА

"60 от сърце": Кампания помага на деца в неравностойно положение да ходят на театър

Първокласници намериха и върнаха голяма сума пари

Възобновяват костно-мозъчните трансплантации в ИСУЛ

Лекари от ИСУЛ с публикация в престижно списание

Над 200 близнаци родени у нас през 2023 г. с помощ от Центъра за асистирана репродукция

Абитуриенти отпразнуваха завършването си с колективно кръводаряване

Иновация в обучението по анатомия у нас: Как човешкото тяло оживява във виртуалния свят? (ВИДЕО)

Чатбот ще разяснява правата на децата и ще отговаря на въпроси за насилието

Спешен случай на борда на самолет: Медицинска сестра от МБАЛ-Севлиево спаси пациент

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини