X
 
 

Две в едно - с иновативен подход подпомагат и хора с увреждания, и безработни

903 0
photo of Две в едно - с иновативен подход подпомагат и хора с увреждания, и безработни
Снимка: Форум гражданско общество
Иновативен подход подпомага лица в риск – трайно или продължително безработни и хора с увреждания в общините Бяла и Долни Чифлик, стана ясно на пресконференция, провела се в Областния информационен център във Варна. На нея повече информация дадоха Кина Павлова, главен експерт "Социални услуги" в Община Долни Чифлик и Борислав Френчев от "Форум гражданско общество".

Става въпрос за мобилен екип от специалисти, които работят на терен – посещават отдалечени места, влизат в домовете на неподвижни или трудноподвижни лица, за да ги подпомогнат.

Наредбата за личен асистент в София трябва да бъде променена

Столичният общински съвет (СОС) задължително трябва да промени условията за предоставяне на асистентски услуги за хора с увреждания, к...

С проекта ще бъде помогнато на 85 души. 35 от тях (20 от община Долни Чифлик и 10 от Бяла) са хора, които ще преминават професионално обучение, с цел намиране на работа. 40 възрастни хора и 10 души с увреждания пък получават социалната услуга от експертите от Мобилния екип за социална и здравна работа на терен. Има и рехабилитатор, който посещава домове, за да помага на лица с Детска церебрална парализа. В екипа са включени и експерти - психолози, социални работници, логопеди, терапевти, трудови консултанти, здравни работници, юристи, икономисти.

Безработните, които посещават курсове за придобиване на нова професия, ще бъдат назначени на работа за срок от 6 месеца.

Проектът, по който ще случи всичко, е: BG05M9OP001-2.005 "Активно включване", проект BG05M9OP001-2.005-0011-C01 "Активни в труда на територията на общините Бяла и Долни Чифлик". Водеща организация е сдружение "Форум гражданско общество", а партньори във Варненска област са общините Бяла и Долни Чифлик. Продължителността на проекта е 19 месеца от 01.05.2017 г. до 30.11.2018 г.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Дончев: Постъпили са предложения за 1600...

Вече са постъпили предложения за 1600 съкращения в държавната администрация. Това обаче не са окончателни цифри, понеже се очакват пред...

Последно в Актуално