Коледният базар - за ден най-добрата кауза на света

12514
Коледният базар - за ден най-добрата кауза на света

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова откри днес 18-то издание на благотворителния коледен базар, организиран от Международния женски клуб-София.

В събитието, което се провежда под патронажа на министъра, участват 45 държави с над 55 щанда.

Залите в Експо центъра бяха събрали наистина света от Латинска Америка, Европа, Азия, Африка с колорита на техните вкусни ястия и най-вече прочути питиета и национални сувенири и обичаи. Не бяха пренебрегнати и танците и песните.

А от метрото се изливаха все повече хора, за да опитат, за да се забавляват и помогнат за каузата, паркингите бяха задръстени. Всички искаха да бъдат част от този мини свят, събран в няколко зали уж за базар, а всъщност за взаимопомощ.

Така за ден може да се повярва в доброто, което все така ни убягва или ние просто не можем да го разберем и хванем. Все пак нали зависи от нас…

Събраните средства от предлаганите тук стоки ще бъдат използвани за подпомагане на бедни, самотноживеещи или възрастни хора, каза министър Павлова. Тя допълни, че помощ ще бъде оказана и на жени в риск или деца, настанени в детски заведения.

Годишният базар е най-голямото благотворително събитие за набиране на средства, организирано от Международния женски клуб. Благодарение на тях, клубът има възможност да финансира различни проекти. Същевременно базарът дава възможност на представителите на различни страни и общности да представят своите култури и традиции пред широка публика.

Аз съм много развълнуван и щастлив, че ние чрез този базар може да намерим много средства за благотворителност каза за БГНЕС Н.Пр. Джонатан Алън, посланик на Великобритания в България.

УНИФЕЦ започва дарителска кампания за Коледа

Има деца, които не мечтаят за играчки. И Дядо Коледа е безсилен да изпълни желанията им сам, защото той може да донесе играчки, но не...

Това са прекрасни каузи и днешният ден е много хубав. Тук сме много приятели от толкова много страни и се опитваме да не говорим за работа, а за приятелството, за децата, за хората, които имат нужда да им се помогне и за това ние работим заедно. Всички средства, които ще бъдат събрани днес са за българите и за българските фондации.

Много е хубаво, че има толкова много хора днес и ще се опитат да познаят колко балона има в колата. Посланик Алън показва един мини Купър пълен с балони, за да спечелят награда или да купят един билет, за да прекарат един ден с мен, за да видят много деца и как заедно да им помогнем, казва усмихнато дипломатът на превъзходен български език. Така ще научат какво прави един посланик. Аз много се радвам, че толкова много хора са тук и се надявам, че съберем немалко пари за благотворителност.

Всички знаем, че Йерусалим е един символ на Израел. Йерусалим е символ за всички религии – за християните за евреите, за мюсюлманите, каза за БГНЕС посланикът на държавата Израел в София Шаул Камиса-Раз в отговор на въпрос защо една символична Стена на плача беше до щанда на страната. Стената на плача е нашият символ в Йерусалим, който искаме да покажем на всички и ние даваме възможност всеки да сложи на нея листче със своето желание и ние обещаваме, че всички те ще бъдат поставени на истинската Стена на плача. Всяка държава тук се стреми да покаже своята религия своя етнос, своя дух, който го представлява най-добре, убеден е посланик Камиса-Раз. Тук се чувствам чудесно, представен е почти целият свят и искам така да се чувствам през цялата година – не само в един ден да бъдем всички заедно с усмивки на лице, а да бъдем така през цялата година и смятам, че това е един добър повод това да се случи, казва посланикът.

Actualno.com

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини