X
 
 

Малки музиканти свирят благотворително в помощ на деца със синдром на Даун

3381 0
Малки музиканти свирят благотворително в помощ на деца със синдром на Даун
Снимка: Actualno.com
Благотворителен концерт „Деца свирят за деца“ ще се проведе в подкрепа на малчугани със синдром на Даун от Пловдив. В инициативата се очаква да вземат участие 10 талантливи малки музиканти, възпитаници на Пловдивското и Софийското музикални училища. В концерта ще бъдат представени изпълнения на пиано, кларинет, цигулка и виолончело, флейта, китара.

Те ще представят известни произведения от различни композитори и епохи. Основен акцент в програмата ще бъдат творби на Панчо Владигеров, на когото тази години отбелязваме 120 години от рождението. „За нас, като родители на Вяра 21 март е и скъп семеен празник, който с радост честваме със и заради нея“, коментира Надежда Тодорова, която е един от организаторите на благотворителния концерт и член на Сдружението на родителите на деца със синдром на Даун.

Отбелязваме Международния ден на хората със Синдром на Даун

Днес, 21 март, отбелязваме Международния ден на хората със Синдром на Даун. За първи път този ден е отбелязан по време на VI световен ...

Благотворителният концерт ще се проведе под патронажа на почетния консул на Германия в Пловдив - доктор Мариана Чолакова. Каузата е предвидена да се осъществи утре, 22.03.19 г. от 18.30 ч. в Регионалния исторически музей в Пловдив. Входът е с дарение от 10 лева на място в деня на концерта. Събраните средства ще бъдат ползвани за различни дейности в подкрепа на децата и младежите със синдром на Даун в България.

Датата на провеждане на мероприятието не е избрана случайно. 21-ви март е Международният ден на хората със синдром на Даун. На тази дата всяка година по цял свят се организират различни инициативи и събития, чиято цел е да се привлече вниманието към хората със синдрома, към техните специфики и потребности, както и към ролята им в обществото. На този ден всички, които подкрепят кампанията, се обуват с шарени чорапи. Мотото й е „Светът е шарен“ и, обувайки цветни чорапи изпращаме посланието „Аз приемам“.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители