X
 
 

Маратон "Опълченец" за деца по стъпалата на храм паметника в Шипка 

1582 0
Маратон "Опълченец" за деца по стъпалата на храм паметника в Шипка 
Снимка: Кметство град Шипка
За празника на балканското градче Шипка, което отбелязва своя ден на 15 август  - Успение Богородично, кметството организира маратон "Опълченец" за деца от 8- до 15-годишна възраст. Освен че ще изкачват стъпалата на храм паметника "Рождество Христово" децата ще могат да се включат и в забавни игри, организирани от кметството. Желаещите да се включат в маратона трябва да се запишат за участие в сградата на кметството до 15 август, четвъртък. 

Тази година град Шипка ще празнуваа четири дни Успение Богородично. На 15 август е в храм „Успение на Света Богородица” ще бъде отслужена тържествена света литургия, след която ще бъдат осветени обредни хлябове и обреден курбан за здраве и благоденствие на града и жителите му. Вечерта ще бъдат в Народно читалище „Светлина - 1861” ще бъдат връчени наградите на победителите в Петия национален конкурс за издадена книга с лирика. 

Приключи реставрацията на лъвската фигура на Паметника на Свободата

Фигурата на бронзовия лъв на Паметника на Свободата на Шипка е напълно готов за честванията на 141-вата годишнина от Шипченската епопея...

Хумористична вечер с Румен Сомов, Лозан Такев и детска театрална група към местното читалище ще бъде представена за шипкалии и гостите на града на 16 август. На следващия ден от 19 часа в центъра на Шипка за празника ще има богата фолклорна програма, а от 22 часа ще бъде показан филм на Румен Сомов за града. 

В последния ден от празниците - 18 август, в Чирпанлиевата къща ще бъде подредена изложба българска бродерия,а мераклиите да усвоят тънкостите на това изкуство ще могат да се включат в курса на майсторската Иванка Генова.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Седмичен хороскоп за 16-22 декември
Седмичен хороскоп за 16-22 декември

Овен Тази седмица започнете на чисто. Идва края на годината и е добре да се отървете от някои неща, като съжалението, желанието за мъст, обвиненията...