X
 
 

Най-голямото училище в Радомир представи иновативни практики в празнично четене

5174 0
Най-голямото училище в Радомир представи иновативни практики в празнично четене
Снимка: Actualno.com
Навън е студено и побеляло, но при нас е топло и уютно!“, така най-голямото училище в община Радомир - ОУ „Христо Смирненски“ посрещна гостите си от ОбУ „Христо Смирненски“- с. Вакарел. Гостуването е по повод обмен на иновационни практики (мобилности) - споделяне на опит на място между училищата по Националната програма „Иновации в действие“, съобщиха от школото за Actualno.com.

ОУ „Христо Смирненски“- град Радомир е модерно училище с богат опит и традиции. То предлага на своите ученици висококвалифицирано обучение, което се провежда в съвременно оборудвани класни стаи с мултимедийни проектори, лаптопи и постоянен интернет достъп. Това са част от стъпките, които са предприети за присъединяването на училището към семейството на иновативните училища.

Училище за „бездомните“ класове ще строят в Рибново (СНИМКИ)

Договор за реконструкция и разширение на училището в Рибново подписа Манчо Джуркин – временно изпълняващ длъжността директор. За...

С гостите от ОбУ “Христо Смирненски“- с. Вакарел бе споделена добра практика на училищната библиотека - празнично четене „Приказна Коледа“, която се реализира в училището за тринадесета година. Учениците от третите класове с класни ръководители Юлия Петрова, Севда Ангелова, Диана Александрова, както и с подкрепата на училищния библиотекар Емилия Богданова, посетиха учениците от първи клас, за да ги зарадват с коледни стихчета и песни. Първокласници и гости наблюдаваха драматизация на приказката „Дядовата ръкавичка – коледна бъркотия“ с участието на любими приказни герои.

Вълнуващи за гостите бяха и предаванията на телевизия „Смирненски“. Имаше включване на репортери от три знакови места - град Витлеем, студио „Традиции и обичаи“ и студио „Атлас“, в които младите изследователи споделиха с гостите си до какви открития са стигнали, какво ново са научили за раждането на Младенеца, какви са традициите и обичаите, свързани с християнските празници - Бъдни вечер и Коледа и как празнуват другите народи по света тези вълшебни дни. Водещи на предаванията бяха учителите Галина Методиева, Ирена Евлогиева и Стойка Костова. В студио „Традиции и обичаи“ влязоха коледари, които благословиха всички присъстващи.

Гостуващият екип се срещна и разговаря с представители на училището. Бяха споделени различни идеи и впечатления от видяното. Директорите изразиха задоволство от срещата, като отправиха послание за ползотворно сътрудничество. В унисон с предстоящите празници припомниха - доброто съществува и го носим в сърцата си. Време е да го покажем!

Иновативно пловдивско школо показва нагледно как се изграждат таланти

"Вашите ученици са щастливци, че имат такива преподаватели. Вие имате страхотен екип!" Това е мнението на преподавателите и учениците о...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители