"Оратница" и WWF организират ГОРОтворителен онлайн концерт

4443
"Оратница" и WWF организират ГОРОтворителен онлайн концерт
Снимка: ПР

Природозащитната организация WWF и музикална група "Оратница" организират ГОРОтворителен онлайн концерт на 14 май (четвъртък), точно в 20:00 ч. Идеята на музикалното събитие е да направи деня ви още по-смислен и вдъхновяващ, но също и да насочи общественото внимание към спешната нужда от опазване на българската природа.

Съвместният проект на WWF и "Оратница" ще пренесе в дома ви усещането за автентичната дива природа, ще ви зареди с енергията на високопланинските гори и ще ви отведе във величествената компания на вековните дървета. Уникални инструменти от цял свят ще създадат за вас неподражаема хармония от звуци, която ще засили мистичния елемент от преживяването.

Диджеридуто, например, ще ви изпрати в далечна Австралия и ще ви потопи в музикалния ритъм на аборигените. Някога местните племена изработвали инструмента от парче кухо евкалиптово дърво с дължина до три метра и го наричали йедаки. Смята се, че диджеридуто е най-старият духов инструмент в света, като най-ранните сведения за съществуването му са скални рисунки на възраст около 1500 години.

Кахонът пък ще ви пренесе на другия край на Земното кълбо – в джунглите на Перу. До края на XIX в. перкусионният инструмент, чиято традиционна форма наподобява правоъгълна кутия с отвор, добива популярност в цяла Латинска Америка и става неразделна част от кубинската музикална култура. Днес той се асоциира с любимото на мнозина фламенко.

Екзотичните музикални инструменти обаче ще вървят ръка за ръка с традиционните, поради което ще можете да се насладите също на гайда, кавал и типичен български тъпан. А по пътя към пълната идилия ще ви отведат три ангелски гласа.

И докато се настройваме за концерта, днес повече отвсякога е важно да помислим какви искаме да бъдем утре и в каква среда предпочитаме да съществуваме. Хубаво е да преосмислим значението на природата в нашия живот и да ѝ благодарим, както можем, за безценните екосистемни услуги, които не спира да ни предоставя и в най-тежките моменти – като достъп до чист въздух, питейна вода, храна, както и суровини за лекарства и енергия.

Десетилетия наред WWF работи неуморно, за да пази българската природа и да създава нови гори. За да ви направи съпричастни към своята кауза, природозащитната организация заедно с група "Оратница" ви канят на 14 май (четвъртък), точно в 20:00 ч. да се настаните удобно пред компютъра вкъщи, да отворите Facebook страницата на WWF Bulgaria и да се насладите на тематичния ГОРОтворителен онлайн концерт. Той ще бъде достъпен за всички поддръжници на WWF и фенове на "Оратница" и хубавата българска музика.

Ако не сте си купили билет предварително от URBO, ще можете да подкрепите работата, която екипът на WWF върши с цялото си сърце, отдаденост и експертиза, и по време на самия концерт. Дарете 1 лев с SMS като изпратите текст DMS GORA на номер 17777 или направете онлайн дарение на: spasetedivatapriroda.bg/gora. По този начин ще подпомогнете усилията на WWF в грижата им за природата и ще допринесете за това "ГОРОтворенето" да продължи!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ДОБРИТЕ НОВИНИ:

Абитуриенти отпразнуваха завършването си с колективно кръводаряване

Иновация в обучението по анатомия у нас: Как човешкото тяло оживява във виртуалния свят? (ВИДЕО)

Чатбот ще разяснява правата на децата и ще отговаря на въпроси за насилието

Спешен случай на борда на самолет: Медицинска сестра от МБАЛ-Севлиево спаси пациент

Малчугани изработиха 250 мартеници, даряват ги на украински деца

Вижте как ще можем да намираме домашните си любимци (ВИДЕО)

Незабравим бал за абитуриенти в неравностойно положение: „Фестивал на красотата“ отново помага

Отличници в медицината: Наградата "Златен Хипократ" отива при двама млади лекари

Първият сърдечно трансплантиран пациент за тази година се прибра вкъщи

България отново на върха: Как наши момичета направиха пробив в областта на изкуствения интелект?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com