Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

От Англия до България във ван: Англичаните, които искат да станат българи (ВИДЕО)

27 ноември 2023, 19:30 часа • 17315 прочитания

Когато има дни като 26-ти и дори 27-ми ноември, 2023 година, много българи със сигурност не мислят нищо добро за държавата България - като устройство и уредба. А такива дни има немалко - да не кажем много: София след снега: Стотици непочистени дървета, заледени и опасни улици, липса на ток (СНИМКИ и ВИДЕО)

Тревата е по-зелена откъм съседа

Животът, обаче, е пъстър - и много често намираме това, което търсим, там, където другите не искат и да погледнат. Лора и Антъни са двама англичани, които идват в България заедно с двете си деца Нова и Сесилия.

Снимка: Инстаграм 

Благодарение на техните профили в социалните мрежи, в които показват живота си тук, те добиват голяма популярност сред българската аудитория. 

Чрез клиповете си в ТикТок те разказват за живота си на село, показват как учат български и как живеят на четири колела, когато се налага да пътуват от Англия до България или обратното. 

Интересът, който предизвикват в социалните мрежи ни подтикна да разберем каква е причината Лора и Антъни да дойдат да живеят в България и кое е любимото им нещо тук. 

"Категорично хората. Мисля че нещото, което Великобритания е загубила, е усещането за общност, приятелство и обединение. И като дойдеш тук и виждаш, че някои хора нямат нищо и въпреки това искат да ти дадат всичко. Чувстваме се толкова приветствани, когато става въпрос за езика и децата. Чувстваме се щастливи тук, чувстваме се у дома. Още когато пристигнахме на летището забелязахме, че ни проправиха път напред, защото имахме деца. Чувстваме се оценени тук, като хора, нещо, което не усещаме във Великобритания", споделиха те. 

Какво още откриват в България и защо искат да станат част от българското общество - вижте в репортажа: 

ОЩЕ: Златоград обяви за почетни жители двама уникални лекари, прославили се и в чужбина

Александра Йошева
Александра Йошева Отговорен редактор
Новините днес