X
 
 

Рекордните 300 бегачи се обединиха в помощ на Лиза от Асеновград (СНИМКИ)

2727 0
Рекордните 300 бегачи се обединиха в помощ на Лиза от Асеновград (СНИМКИ)
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова
Рекордните 300 участници и десетки доброволци се присъединиха към благородната кауза "Коледен крос 7" в подкрепа на Лизавета Иванова. Бегачите пробягаха 5-километровата дистанция от Централния площад "Академик Николай Хайтов" в Асеновград през Бачковско шосе до НПК Асенова крепост и обратно. Най-младият участник тази година бе на 2 г., а най-възрастният на 83 г., като участието бе безплатно за всички. Основната цел отново бе благотворителността.

Десетки бегачи са се записали за първото издание на кроса Morning Run Burgas

Специален крос организира от Спортен клуб "Бегач", съвместно с община Бургас. Дотук вече има записани над 80 желаещи. Стартът е в 9 ча...

Над 1 100 лева бяха събрани, които ще бъдат дарени за терапия на страдащата от "Множествена склероза" асеновградчанка Лизавета. Нейното лечение се провежда в клиника в Турция. Средства бяха дарени не само от участници, а и от случайни минувачи и от хора, дошли специално за това. В благородната инициатива се включиха цели класове от ученици с преподавателите си, членове на отбори и спортни клубове, родители с деца и индивидуални граждани не само от Асеновград, а и от Пловдив, Първомай, Димитровград, Стара Загора, Бургас, Плевен, Сливен, Пазарджик, Катуница, Червен, Избегли, Тополово.

"Инициативата е със спортна насоченост. Всички знаем, че спортът учи на дисциплина и приятелско отношение. Но ръка за ръка с него добавяме и благотворителността", обясни Мая Танева от Център за местни инициативи и развитие-Асеновград (ЦМИРА), който е част от организационния комитет на събитието.

Състезание предизвиква бегачи да тичат по ръба на българо-гръцката граница

Ново състезание подготвят създателите на превърналото се в традиция грандиозно за Асеновград събитие - ултрамаратонът "Персенк Ултра". ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители